Gula

Jobe, Ebrima: 1

Röda

Match anteckningar

Vi hade fått några återbud inför matchen mot Ellenö IK i DM som spelades på Undavallen i Uddevalla men kom ändå till spel med en stark trupp. Så här såg startelvan ut:

Startelvan mot Ellenö

Avbytare: Abdulrezaq Mohammadi och Yonas Kesete.

Vi gjorde en mycket bra första halvlek där vi rullar bollen bra och har en stor rörlighet. Vårt ledningsmål kom efter åtta minuter då Marcus Remneland tog med sig bollen längs straffområdes linjen och fick på ett mycket bra skott. Målvakten var på bollen men lyckades inte hålla den och 1-0 var ett faktum. Mamoon Othman gjorde 2-0 för oss på en volley efter ett inlägg från Jimmy Carlson där bollen studsade på en Ellenö spelare fram till Mamoon. Med bara fyra minuter kvar så kunde Christoffer Jansson reducera till 2-1 för Ellenö när vi inte lyckades få bort bollen och detta var ställningen i paus.

Vi var nöjda med den första halvleken där vi visade upp mycket av det som saknats i de andra matcherna här på försäsongen. Tyvärr släppte vi onödigt in ett mål på slutet.

Ellenö fick självförtroende av målet precis innan paus då de började klart bättre än oss i den andra halvleken. Vi får bara slkå bort bollar och Ellenö kom i flera anfall på oss. Efter 59 minuter i samband med en hörna så drar vi på oss en onödig straff och Stefan Antonsson kunde sätta 2-2. Vi kommer igen lite bättre på slutet av halvleken och båda lagen har chanser att avgöra men matchen slutar 2-2. Sett till matchen ett rättvist resultat.

Med tanke på hur det sett ut i den tidigare matcherna på försäsongen så var detta ett fall framåt men vi hade också ett bättre lag än tidigare. Det märks vad viktigt det är att ha Ahmed Ouerguemmi i mittförsvaret då han är fantastiskt bra och läser spelet på ett sådant bra sätt vilket gör att försvarsspelet blir mycket bättre. På mitten dominerade Marcus Remneland med sitt närkampsspel och löpstryka. Han är också en mycket viktig spelare för oss. Nyförvärvet Adrian Elf gjorde sin andra match för oss och stod återigen för en bra insats. Det är också viktigt att vi har Jocke Enoksson i målet och han gjorde flera mycket bra ingripanden och plockade många enkla bollar genom att spela långt ut.

Närmast väntar två träningar innan vi skall åka och spela träningsmatch borta mot Tanums IF.