Match anteckningar

Vi visste att det var en tuff match som väntade när vi åkte till spel borta mot Åsebro IF. Vi saknade Jonas Kemppinen och Oscar Hansson från den tilltänkta truppen. Anton Andreasson saknades också på grund av skada. Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan borta mot Åsebro IF.

Avbytare: Anton Magnusson, Marcel Bruin, Assane Mboup och Mahmoud Snobar (Mv).

Precis som mot Färgelanda valde vi att spela 4-5-1. I den första halvleken skapade Åsebro en del avslut men vi låg nära dem och det var inte så många som blev så farliga. Joakim Enoksson gjorde en bra räddning efter 32 minuters spel. På slutet av halvleken hade Mamoon Othman två bra lägen varav en mycket bra nick som räddades på mållinjen av en Åsebro spelare. En riktigt bra halvlek från vår sida där vi gör det svårt för Åsebro och när de väl får lägen så är det inte så många riktigt farliga lägen. Mamoon Otman blev ganska ensam längst fram men gjorde ett jättebra jobb och var nära att bli målskytt.

I den andra halvleken så fick Åsebro lite farligare lägen och bland annat gjorde Joakim Enoksson en fin reflex räddning efter 60 minuters spel. Kort därefter tvingas Mamoon Othman utgå på grund av skade känningar. Efter 65 minuter fickÅsebro en hörna som vi rensade bort men på returen så kunde de skjuta in 1-0, målskytt Robin Svensson. Inbytte Marcel Bruin hade sedan ett friläge utan att få in bollen. Med nio minuter kvar tappade vi bollen på mittplan och Åsebro kunde öka på till 2-0. Med två minuter kvar att spela satte Marcel Bruin 2-1 med ett välriktat skott. Vi försökte pressa för att få till en kvittering men tiden rann ut och vi förlorade matchen.

Vi jobbade verkligen som ett lag idag och flera spelare bland annat Viktor Thelander försökte få ingång pratat på plan vilket vi verkligen behöver.Åsebro skapade klart mer än oss även om det inte var jätte många av målchanserna som var riktigt heta. Vi skapade inte så många chanser men flera av dem var riktgt farliga. Båda lagen kunde gjort något mer mål och även om vi störde dem rejält så var det väl inte orättvist att de vann matchen även om vi kunde fått med oss poäng. Vi lade ner ett hårt jobb och gjorde det svårt för Åsebro som hade svårt att komma till de jätte heta målchanserna i alla lägen men de hade bollen stora delar av matchen. Vi visste att Åsebro var starka på hörnor då de gjorde tre mål på det sättet förra matchen men vi hade koll på detta och tog bort dem vid hörnorna. Bakåt var Marcus Remneland strålande som mittback och vann det mesta, Lukas Thelander gjorde en grym insats som ytterback och han släppte nästan ingen förbi sig. Mamoon Othman gjorde ett mycket bra jobb som ensam forward till han fick utgå. Joakim Enoksson är en mycket säker sista utpost och stod som återigen för en mycket bra insats. Övriga spelare jobbade också på mycket bra.

Nu är det hemmamatch mot Håfreström som väntar och även det kommer bli en svårt match.