Vi saknade många ordinarie spelare när vi åkte till match borta mot Håfreströms IF. Bland de spelare som inte var med kan nämnas: David Eriksson (Skadad), Marcus Remneland, Viktor Thelander, Adrian Elf, Oscar Hansson, Emil Bergling, Lukas Thelander (Skadad). Vi visste att det skulle bli en tuff match men att vi skulle försöka göra det bästa möjliga av situationen.

Vi startade matchen med följande startelva:

Startelvan borta mot Håfreströms IF

Avb: Mahmoud Snobar, Zakaria Akrami, Anders Nordh och Yonas Kesete.

Håfreström tog greppet i matchen och kunde sätta dit 1-0 redan efter tio minuters spel. Vi skapade sedan några lägen men utan att få in bollen. Efter 24 minuter var Håfreström mycket nära att utöka sin ledning men Joakim Enoksson gjorde en mycket bra räddning. Istället kom 2-0 efter 30 minuters spel, målskytt var Florijan Fejzulovic. Direkt efter så kom ännu ett mål för Håfreström då ett inspel från deras vänsterkant styrdes in i mål av en av våra spelare. Ställningen var nu 3-0. Tre minuter senare så kunde Axel Lindström nicka in reduceringen till 3-1. När tre minuter återstod av den första halvleken så fick vi med oss en straff efter ett bra genombrott av Zakaria Akrami. Straffen satte Marcel Bruin till 3-2 och det var ställningen i paus.

Trots att Håfreström hade mer av spelet och skapade mer målchanser än oss så var vi bara ett mål bakom inför den andra halvleken.

I början på den andra halvleken var det en del målchanser för båda lagen. Efter 61 minuters spel gjorde Mamoon Othman 3-3 men målet dömdes bort för offside. Hade det blivit mål där kunde matchen sett helt annorlunda ut och det var ett mål som Mamoon Othman hade behövt. Fem minuter senare var Mamoon Othman återigen när att göra mål men bollen gick utanför. Istället kunde Håfreström sätta dit 4-2 med kvarten kvar att spela. De gjorde även 5-2 innan domaren blåste av matchen och de vann därmed.

Vi var ändå med i matchen efter den första halvleken och var nära att kvittera men när de gjorde 4-2 så var det ridå ner för oss. De som var med kämpade på bra men det märktes att flera ordinarie spelare saknades och en del av våra bästa spelare fick inte ut det bästa av sin förmåga. Joakim Enoksson stod återigen i målet och han var som vanligt mycket bra.

Vi ligger nu näst sist i tabellen och har bara en poäng ner till Melleruds B-lag som ligger bakom oss i tabellen. Vi har dock inte så många poäng upp till lagen ovanför och vi behöver nog ta minst en seger på de matcher som är kvar om vi inte skall riskera att få spela i division 6 nästa säsong. Närmast väntar match hemma mot Åsebro på söndag. Efter det har vi bortamatch mot Frändefors och hemmamatch mot Färgelanda. Tre tuffa matcher för oss men med ordinarie lag ska vi kunna vinna någon av dem i alla fall.