Gredander, Björn: 3
Thelander, Lukas: 1
Carlson, Jimmy: 1

Snobar, Mahmoud: 1

Vi saknade en del spelare inför den viktiga matchen hemma mot Tösse IF. Det ordinarie mittbacksparet saknades då Henrik Karlsson var bortrest och Oscar Hansson avstängd. Även David Eriksson (skadad) och Emil Bergling saknades. Precis före matchen tvingades också Ebrima Jobe lämna återbud på grund av privata skäl. Vi startade matchen enligt följande:

Startelva Tösse IF hemma

Vi gjorde spelmässigt en bra första halvlek där vi försökte hålla bollen på backen och hitta varandra på ett bra sätt. Vi skapade flera bra målchanser och efter 19 minuters spel var vi ytterst nära att ta ledningen men bollen räddades på mållinjen. Enligt vissa av våra spelare var bollen i mål men den assisterande domaren stod bra placerad och borde förmodligen ha sett om bollen var inne. Vi tog ledningen efter 29 minuter när Axel Lindström hittade fram med en fin passning till Johan Henriksson som satte bollen i mål. Efter målet skapade vi inte så mycket mer i den första halvleken och ledningn var 1-0 i paus.

Vi spelade riktigt bra i den första halvleken och sett till målchanserna borde vi nog haft ledningen med fler mål i paus.

I den andra halvleken var vi inte alls så bra som i första. Tösse reducerade till 1-1 efter 51 minuter genom Daniuel Karlsson, en blixtsnabb anfallare som kom in på planen i paus. Efter 63 minuter så hade Adrian Elf ett avslut i målställningen. Daniel karlsson kunde sedan ge Tösse ledningen med 2-1 när det återstod 20 minuter att spela. Vi bytte bland annat in Anders Nordh med kvarten kvar att spela och försökte trycka på för ett kvitteringsmål. Vi skapade flera bra målchanser där Mamoon Othmans skott i stolpen var mycket nära att resultera i ett mål. När klockan stod på 92 minuter trodde vi att det skulle bli förlust men vi fick en frispark i bra läge. Anders Nordh spelade tränare för dagen tog hand om frisparken och satte den snyggt i mål till 2-2. Riktigt skönt att i alla fall få med sig en poäng även om vi inte spelade alls lika bra i andra.

Sett till målchanserna tycker jag nästan att vi borde haft tre poäng men det gäller inte att skapa så många målchanser som möjligt utan att utnyttja dem man har och göra mål på dem. Detta gjorde Tösse bättre än oss idag och hade de haft snabbe Daniel Karlsson från start så hade vårt försvar verkligen fått jobba hårt. Första halvleken är vi mycket nöjda med spelmässigt även om vi borde gjort fler mål. Den andra halvleken kan vi göra mycket bättre men en poäng är ju bättre än ingen alls. Det var synd att Ebrima Jobe tvingades lämna ett sent återbud för han hade verkligen behövts på mittfältet och då hade vi också kunnat flytta upp Mamoon Othman på topp men han var tvungen att spela på mitten idag, när Marcus Remneland fick gå ner som mittback. Närmast väntar en vecka med förhoppningsvis två bra träningar innan vi möter Melleruds B-lag borta på söndag. En match som vi verkligen behöver vinna.