Moradi, Hamed: 2
Jobe, Ebrima: 1
Rahimi, Morteza: 1
Enoksson, Joakim: 1

Vi saknade Björn Gredander, Ali Rahimi, Axel Lindström och Marcel Bruin till den här matchen. Vi hade gjort tre träningar efter uppehållet men tyvärr med få deltagare så det var svårt att veta var vi stod inför matchen.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan mot IF Viken B hemma på Klockerudsvallen.

Bänken: Hamed Moradi, Simon Kemppinen Juhl, Oskar Bertilsson, Johan Jansson och Ahmad Alabbas.

Viken började bäst och hade en del lägen. Ledningsmålet för dem kom efter 17 minuters spel. Vi hade svårt att få igång något spel och det blev mycket långa bollar. Vi hade en bra period under första halvleken men Viken kunde sätta dit två mål till och ledde med 3-0 i paus. Vi hade några målchanser men det studsade inte vår väg samtidigt som avsluten inte var riktigt som vi önskade. Vi släppte också in mål bakåt som kändes lite enkla. Vi hade kunnat gjort nåt mål i den första halvleken men även bortalaget kunde gjort något mer.

Vi pratade om i paus att försöka spela lite mer efter backen och hålla bollen inom laget istället för att bara slå bort den som vi gjorde i första.

Vi försökte och spela lite mer i andra och men Viken var nära direkt i inledningen att öka på sin ledning men bollen räddades på mållinjen. Johan Hneriksson var sedan nära att reducera för oss men hans avslut gick i stolpen och på returen så var det också nära mål. Efter 62 minuter så var Viken mycket nära att utöka. Fem minuter senare så gjorde Morteza Rahimi en mycket bra räddning men tyvärr fick Vikenspelarna slå in returen och 4-0 var ett faktum. Viken hade kort därefter ett skott i stolpen. Vi gjorde en del byten i andra och kunde efter 72 minuter reducera till 4-1 efter ett nickmål av Johan Henriksson. Inbytte Simon Kemppinen Juhl var när att reducera till 4-2 men skotten gick i ribban. Vi hade även ett avslut som låg och dansade på mållinjen. Vissa på sidan av planen sa att de tyckte att bollen var inne men mål blev det inte och vi förlorade med 4-1.

Det var en bättre andra halvlek från vår sida när vi försökte hålla bollen inom laget men vi behöver ännu mera träningar på fler spelare för de tre som var inför den här matchen räckte inte. Det syntes att Viken spelarna var mer samspelta och gjorde saker på ett bättre sätt än oss så de vann matchen rättvist. Vi borde nog gjort fler mål men vi saknar den här målskytten när Marcel Bruin inte var tillgänglig och ibland höll vi bollen ett steg för lång istället för att passa en medspelare som var i bättre läge. Viken kunde också gjort fler mål då bollen dansade på mållinjen några gånger. Det fanns en del spelare som bland annat Jimmy Carlson som verkligen gick in rejält i varje närkamp och då fick han oftast med sig bollen eller en frispark, det är något vi skulle vilja se från alla spelare ute på plan. Tycker även Anton Magnusson gjorde det bra. Vi behöver också spela som ett lag för då är det mycket enklare när det finns spelalternativ så fort en spelare får bollen. Matchen håll inget högt tempo men det var mycket avblåsningar som höll tempot nere.

Nu har vi fyra träningar innan nästa match som är hemma mot Bäckefors om ca två veckor. Tyvärr fick Elis Lindström utgå skadad men vi hoppas han snart är tillbaka.