Röda

Match anteckningar

På måndags kvällen var det årets första match på Klockerudsvallen när Färgelanda IF B-lag stod för motståndet. Tyvärr fick vi ett återbud under matchdagen på spelande tränaren Elis Lindström som var sjuk. Vi saknade också Kristian Nilsson och avstänga Ebrima Jobe. Bland nya spelare så gjorde Johan Jansson och Anton Magnusson sina första matcher för den här säsongen.

Vi startade matchen på följande sätt:

Vi statade bra och Axel Lindström hade två bra lägen men avsluten gick utanför. Efter sju minuter fick han dock sätta dit bollen efter att Jimmy Carlson hittat honom med en passning. Knappa sju minuter senare kom Johan Henriksson runt på sin kant och hittade in med bollen till Ahmad Alabbas som satte bollen i mål. Färgelanda hade sedan två lägen men inget riktigt farligt. Efter 22 minuters spel såg det ut precis som vid 2-0 målet. Johan Henriksson hittade in till Ahmed Alabbas som satte sitt andra mål för matchen och vi ledde md 3-0. Johan Henriksson var stekhet på sin kant och kom återigen förbi efter 35 minuter spel. Han hittade Enayat Mahdiyar som satte dit 4-0 för oss. Fyra minuter senare så reducerade Färgelanda genom Alexander Karlsson. På slutet av halvleken så var Johan Henriksson när att sätta dit bollen och Enayat Mahdiyar hade öppet mål från nära håll men lyckades inte få in bollen. Vi gick till pausvila med ledning 4-1.

Färgelanda hade en del boll men vi var väldigt bra på att utnyttja det flesta av våra lägen och Färgelanda hade inte så jätte många farliga målchanser. Johan Henriksson var riktigt bra på sin kant med tre assist på ungefär samma sätt. Bäst var när han skulle slå en passning men den blev för kort så han tog den själv och löpte förbi sin spelare för att sedan assisterade till ett av målen. Hade det varit hockey hade han fått två assist till det målet.

Färgelanda hade en del chanser i inledningen på den andra halvleken men Morteza Rahimi räddade.Vi ökade på ledningen efter 63 minuters spel till 5-1. Trots att Färgelanda nu måste ha sett hur Johan Henriksson spelade så kunde han återigen med sin snabbhet ta sig förbi på kanten och assistera till Enayat Mahdiyars andra mål för matchen. Vi tog in Johan Jansson för att stadja upp lite på mitten då Färgelanda hade flyttat upp folk och bara spelade med tre försvarare. Med knappa 20 minuter kvar att spela så kom 5-2 då Simon Hagstedt målade för Färgelanda. 5-3 kom ganska snart därefter genom Alexander Karlsson och nu började det bli nervöst. Färgelanda försökte prees på slutet för att få in några bollar men lyckades inte. Vi fick några kontringar där bland annat Axel Lindström hade ett skott i stolpen. Vi lyckades hålla undan trots att vi tröttnade en del på slutet och vann matchen med 5-3. Färgelanda fick en spelade utvisad men då var matchen nästan slut.

Det var spelmässigt ingen bra match men underlaget var inte pefekt så det påverkade en del. Alla spelare krigade och jobbade dock väldigt bra. Försvaret skötte sig mycket bra med plus för Anton Magnusson som gjorde sitt första match för säsongen och spelade som mittback. Måste ju också plussa för Johan Henriksson som var bäst på plan. När han tar rätt löpningar är han svår att stoppa och fyra assist är riktigt bra. Det var också bra av våra målskyttar att befinna sig på rätt plats när Johan slog in bollen för det är lika viktigt. Finns de inte på plats när inspelet kommer så spelar det ingen roll vad bra kvalité det är på inspelet. Något vi måste bli bättre på att försöka hålla i bollen lite så vi inte får panik så fort vi blir pressade och bara slår iväg den som det blev en del under matchen. Färgelanda hade mycket boll och skapade en lite fler avslut än oss men det var en del avslut från långt håll så tycker ändå vi vann matchen rättvist. Våra moståndare lade också mycket energi på domaren men vi lyckades hålla oss kalla och drog nog lite nytta av det.

På torsdag är det nya match igen då vi drar till Bäckefors för derbymatch. Det kommer bli mycket tuffare men då är förhoppningsvis några av de som saknades tillbaka i truppen. Hoppas vi syns på Bäckevallen, torsdag 19:00.