Gula

Nilsson, Kristian: 1

Röda

Match anteckningar

Det blev tyvärr förlust borta mot Bengtsfors B-lag med 3-2 när vi spelade på deras nya konstgräsplan. Vi gjorde stundtals det ganska bra och sett till målchanserna borde vi fått med oss en poäng i alla fall. Vi hade i princip ordinarie lag till spel och startade matchen enligt följande:

Startelvan borta mot Bengtsfors B-lag

Avb: Ali Rahimi, Enayat Mahdiyar, Kristian Nilsson, Simon Kemppinen Juhl, Oscar Bertilsson

Vi startade matchen bra med hög press och hade tag i spelet. Vi hade ett par avslut i inledningen. Efter åtta minuters spel kom 1-0 för oss då Jimmy Carlson hittade med en mycket fin passning till Johan Henriksson som tog sig igenom och satte dit bollen. Vi fortsatte skapa en del målchanser och Bengtsfors skapade i princip ingenting. De hade två farliga lägen men de var offside så de räknas ju inte. Efter 17 minuter så kom 1-1 på Bengtsfors första målchans i matchen. Det kändes som att det var offside då spelare blev väldigt fri men den assisterande domaren var säker på sin sak och målet godkändes. Hemmalaget kom in lite mer i matchen och efter 26 minuter satte de 2-1 då en av våra spelare skulle rensa bort bollen men fick snedträff så den gick in i eget mål. Detta var resultater efter den första halveken.

Sett till målchanser så hade oavgjort varit mest rättvist efter 45 minuter och tråkigt att de skall få ett självmål men det är sådant som händer ibland. Vi var dock med i matchen och vi hade definitivt fortarande chansen att få med oss poäng.

Bengtsfors gjorde ganska direkt 3-1 i början på den andra halvleken och vi tappade lite. Båda lagen skapade sedan lite målchanser men inget som gav något mål. Med tolv minuter kvar att spela hittade Jimmy Carlson med en passning till Johan Henriksson som snyggt satte dit 3-2. Vi fick sedan lite tryck på Bengtsfors och försökte verkligen få till ett kvitteringsmål. Närmast var Björn Gredander med sju minuter kvar att spela men hans skott gick precis utanför stolpen. Vi förlorade därmed matchen med uddamålet. På slutet av matchen fick Axel Lindström en utvisning som kändes lite tveksam. Han hade en moståndare som låg över honom på backen och när han försökte knuffa undan honom så blev det lite med armbågen vilket domaren såg. Därmed fick han syna det röda kortet, hade nog räckt med en varning.

Vi började matchen bra och kunde ha haft ledningen med mer än ett mål innan de kvitterade. Vi tappade i slutet av halvleken och i början av den andra men kom tillbaka på slutet matchen dock utan att få till något kvitteringsmål. Sett till antalet målchanser så tycker jag vi var värda en poäng även om Bengtsfors hade mer boll än oss men fotboll är inte alltid rättvist.

Även om det defenitivt finns saker som vi kan bli bättre på så tycker jag att vi gjorde en ganska bra match ändå. Vi behöver dock bli ännu bättre i passningspelet och att vara lite hetare framför moståndarens mål. Det enda som gäller är dock träning och åter träning för att vi skall bli bättre både individuellt och som ett lag.

Vi får ta nya tag på tisdag då serietrean Kroppefjäll kommer på besök till fina Lövåsvallen och då vi får spela på riktigt gräs vilket är något vi är mycket mer vana vid att spela på. Det kommer bli en tuff match men vi känner oss inte slagna på förhand och skall verkligen försöka få med oss poäng i vårsäsongens sista hemmamatch. Truppen kommer upp på hemsidan nån gång under helgen men det blir nog ungefär samma trupp som i den här matchen mot Bengtsfors med något undantag.