Carlson, Jimmy: 1

Rahimi, Morteza: 4

Alabbas, Ahmad: 2

Akrami, Zakaria: 1

Det var en tuff match som väntade när vi satte oss i bussen och åkte till Genevi för spel mot Högsäters B-lag. Efter förlusten med 10-0 mot Bäckefors så var vi väldigt revansch sugna inför den här matchen. Vi saknade flera ordinarie spelare då Ebrima Jobe och Enayat Mahdiyar var avstängda, Elis Lindstöm skadad, Marcel Bruin bortrest inte heller Anton Magnusson var tillgänglig för spel. Vi hade dock fått med Johan Henriksson som är en viktig spelare för oss.

Vi ställde upp laget enligt följande:

Startelvan borta mot Högsäters GF B

Bänken: Hamed Moradi, Johan Jansson, Ahmad Alabbas

Joahn Henriksson hade första läget för oss men målvakten räddade. Efter en ganska bra start för oss kunde Högsäter ta ledningen efter 16 minuters spel, det kändes dock som spelaren som satte bollen i mål var offside men målet godkändes. Kort därefter hade Ali Rahimi ett bra läge men skotten gick precis utanför mål. Kristian Nilsson spelade som forward idag och han hade två bra lägen efter 24 minuters spel men han lyckades inte utnyttja dem. Högsäter hade sedan ett friläge men Morteza Rahimi räddade mycket bra. Med en kvart kvar att spela så fick Kristian Nilsson bollen på högerkanten och han hittade in med bollen snett inåt bakåt till Jimmy Carlson. Jimmy gjorde inget misstag och 1-1 var ett faktum. Vi hade några avslut till utan att få in bollen. Med två minuter kvar av den första halvleken kunde Högsäter ta ledningen med 2-1 efter en hörna där Jesper Andersson allt för enkelt fick sätta bollen i mål.

Spelmässigt var det ingen höjdar match från något av lagen. Vi kämpade dock på mycket bra och skapade målchanser. Högsäter kom in bakom vår backlinjen några gånger vilket blev farligt men Morteza Rahimi var bra med i målet.

Högsäter hade några lägen i inledningen av den andra halveken men inga som var jättefarliga. Efter 64 minuters spel så hade Johan Henriksson ett skott i stolpen, Johan Jansson var först på returen och satte dit 2-2. Det var mycket kamp och långa bollar där båda lagen skapde en del målchanser. Efter 78 minuters spel så hade Björn Gredander bollen nästan vid mittlinjen och han såg att Högsäter målvakt stod lite långt ut. Björn chansade på ett långskott och bollen gick i mål, vi ledde därmed med 3-2. Högsäter försökte trycka på för en kvitteringen och hade ett läge som var nära att resultera. När klockan stod på 90 minuters spel så tog Johan Henriksson en löpning på högerkanten och han hittade in till Jimmy Carlson som hängt med i anfallet. Jimmy kunde sätta dit sitt andra mål för dagen och vi ledde med 4-2. Väldigt viktigt att Jimmy tog löpningen för att vara med i det här anfallet för annars hade det runnit ut i sanden då Johan Henriksson var helt ensam. Kort därefter blåste domaren av matchen och vi hade vänt underläge 2-1 till seger 4-2.

Det var väl ingen spelmässigt jättebra match men hela laget kämpade mycket bättre än vad vi gjorde senast mot Bäckefors trots att vi mötte ett bra lag med flera duktiga division fyra spelare i laget. Vi saknade ju flera ordinarie spelare också så starkt att vända underläget till seger. Johan Henriksson jobbade mycket bra på topp men eftersom det blev mycket höga bollar och inte så många efter marken så fick han inte så många bra bollar att jobba med. Högsäters spelarna hade svårt att hänga med honom och några gånger fick de dra i honom för att få stopp på honom vilket det borde ha blåsts av för men inte gjordes. Jimmy Carlson lägger alltid ner ett hårt jobb på mittfältet så det var riktigt kul att han fick sätta dit två mål i den här matchen.

Högsäter hade en del lägen och det blev lite farligt när de kom in bakom vår backlinje några gånger men kvalitén på deras avslut var inte alltid så bra och Morteza Rahimi kom ut bättre idag än tidigare för att plocka en del av de bollar som kom ner bakom backlinjen. Det kändes ganska bra i den andra halvleken trots allt. En riktigt bra kämparinsats av hela laget men även om vi har en del att jobba på när det gäller passningsspelet så skall vi inte på något sätt be om ursäkt för den här segern.

Vi ligger nu sexa i tabellen men har bara en poäng upp till Högsäter som ligger fyra i tabellen så vi får hoppas vin kan klättra lite högre i tabellen framöver. Nästa match är ett derby hemma mot Dals Långed/Laxarby på Klockerudsvallen. Hoppas ni kommer och stödjer oss då.