Jobe, Ebrima: 1

Rahimi, Morteza: 5

Bruin, Marcel : 2

Alas, Saadaq: 1

Vi saknade lagkaptenen Jimmy Carlson och Mathias Olsson på grund av skador inför hemmamatchen mot Högsäters B-lag men vi lyckades ändå vinna med 4-2.

Vi startade matchen på följande sätt:

Startelvan i A-lagsmatchen hemma mot Högsäters GF B-lag.

På bänken hade vi: Saadaq Alas, Dalha Abdihakin Sahal och Kristian Nilsson.

Vi inledde bra i hemmamatchen mot Högsäter där vi bland annat hade ett bra avslut av Björn Gredander och ett friläge från Ebrima Jobe dock utan att det blev mål. Högsäter hade ett mycket bra skott efter fyra minuter som var nära men tog i ribban. Bortalaget hade sedan ett par skott utanför innan vi tog ledningen i matchen efter tio minuters spel. Zakaria Akrami fick en drömträff och bollen gick nästan upp i målvaktens vänstra kryss. Efter detta hade vi och Högsäter en del lägen var men inget som lyckades resultera förrän i minut 34. Zakaria Akrami drog på ett skott och Henrik Karlsson kunde slå in returen till 2-0. Tre minuter senare vann Björn Gredander en duell med Högsäters målvakt Bekir Maloku och 3-0 var ett faktum. Johan Henriksson satte sedan dit 4-0 för oss i match minut 44 och det var ett märkligt mål som nog bara han kan göra.

Vi gjorde en ganska så bra första halvleken. Vi hade dock en del anfall där vi kunde skapat målchanser men misslyckades med sista passningen eller håll i bollen för långa så att vi kom ut skottvinkeln. Högsäter kunde gjort nåt mål men även om vi hade några fler lägen för att göra mål så fick vi vara ganska nöjda med en 4-0 ledning i paus.

Vi pratade i paus om att fortsätta på samma sätt i den andra halvleken då verkligen inget var klart trots ledning 4-0 men så blev det inte. Det kändes redan från start att vi trodde att vi skulle fixa det här och tog lite för lätt på det samtidigt som vi missade många passningar. Högsäter började få tryck på oss och skapa målchanser. Efter 57 minuters spel kom reduceringen till 4-1 genom Benjamin Osmani. Johan Henriksson hade tre minuter senare en bra målchans som det borde varit mål på och kort därefter hade Henrik Karlsson en nick utanför. Istället kunde Roy Rizk sätta dit 4-2 och nu började det bli lite nervöst. Efter deras reducering hade vi ett stolpskott från Johan Henriksson och avslut från Ebrima Jobe som var nära att resultera. Högsäter hade några lägen på slutet att för komma närmare men vi lyckades hålla undan till seger 4-2.

Första halvleken var ganska bra men i andra var det inte alls bra och vi gick ner oss rejält. Jag tycker ändå vi skapar så pass bra med målchanser att det var rättvist att vi vann men mot ett bättre lag är det inte säkert att vi hade vunnit med tanke på den dåliga prestationen vi stod för i den andra halvleken. Något vi dock behöver förbättra är passningsspelet för det var allt för många enkla passningar vi missade. Det var också flera gånger som vi tappade bollen när vi valde att hålla i bollen för länge istället för att släppa den enkelt till en medspelare.

Detta var den femte raka segern för A-laget och vi ligger nu sexa i tabellen. Till serieledande Håfreström B-lag skiljer det fem poäng men fortsätter vi vinna matcher så kan vi klättra ännu högre.

Nästa match för A-laget är på hemmaplan mot IF Vikens B-lag på måndag.