Lindström, Elis: 1

Vi kom till spel med en tunn trupp borta mot Bengtsfors IF B-lag där många ordinarie spelare saknades. Bland skadade spelare hittar vi Marcel Bruin, Simon Kemppinen Juhl och Johan Henriksson. Björn Gredander och Kristian Nilsson var bortresta medan Henrik Karlsson var sjuk.

Vi startade matchen på följande sätt:

Startelvan mot Bengtsfors IF B-lag

Bemgtsfors fick en perfekt start då Mattias Bryntesson nickade in bollen redan efter två minuters spel. De hade även en boll i stolpen då Elis touchade en frispark dit. Vi började komma in mer i matchen men det var Bengtsfors som skapade mest målchanser. Det var dock inte så många avslut på mål men några var nära att resultera för dem. Efter 36 minuter tog Ebrima Jobe en mycket fin löpning och hittade fram till Aliakbar Ahmadi som satte bollen i mål till 1-1. Sju minuter senare tog vi ledningen när Enayat Mahdiyar pressade Bengtsfors försvaret som tappade bollen och Aliakbar Ahmadi kunde göra sitt andra mål till 2-1 ledning för oss.

Trots underläge direkt så tycker jag att vi efter förutsättningarna gjorde en bra halvlek och vi stod upp bra även om Bengtsfors hade lite fler målchanser.

Vi var nära att få en perfekt start på den andra halvleken då Musab Abdihakin Sahal hittade fram till Ebrima "Ibra" Jobe som fick ett friläge efter 50 minuters spel. Tyvärr lyckades inte Ibra få in bollen utan Bengtsfors målvakt Andreas Barisic räddade. Vi hade även ett bra skott från Zakaria Akrami. Ju längre matchen gick blev det tuffare för oss och kvitteringen kom efter 69 minuters spel då inbytte Pontus Marsell nickade in bollen. Sista kvarten blev tuff för oss och då kunde Noel Mattsson sätta dit 3-2 efter en hörna. Vi försökte flytta upp för att få till en kvittering men lyckades inte och förlorade matchen.

Vi gjorde en ganska bra insats och krigade på riktigt bra tots att vi bara hade två spelare på bänken. Vi missade dock fortsatt en del i passningspelet och det måste vi böi bättre på, De flesta Bengtsfors spelarna var dock längre än våra spelare. Det var på fasta situationer Bengtsfors gjorde sina mål och vann matchen på. Det märktes att en spelare som Henrik Karlsson saknades i mittförsvaret då han brukar nicka bort det mesta som kommer in i straffområdet. Vi få ta med oss att vi krigade på riktigt bra trots att många ordinarie saknades men till nästa match får vi hoppas att flera spelare som nu saknades är tillbaka. Kul också att Aliakbar fick göra två mål för oss.

Nu har vi B-lagsmatch på söndag innan vi kommande onsdag åker till Örnäsvallen för match mot IFK Åmåls B-lag.