Gula

Jobe, Ebrima: 1

Röda

Match anteckningar

I lördags spelade vi säsongen sista hemmamatch när Kroppefjälls IF kom på besök. Vi hade inför matchen chansen att bli bästa A-lag men förlorade tyvärr matchen med 3-1.

Vi saknade Mattias Olsson och Zakaria Akrami men ställde upp laget enligt följande:

Startelvan i A-lagsmatchen hemma mot Kroppefjälls IF

På bänken: Ali Rahimi, Simon Kemppinen Juhl, Saadaq Alas.

Vi började matchen mycket bra och tog greppet. Redan efter fem minuters spel fick Björn Gredander en bra målchans men skotten gick över. Två minuter senare var det Johan Henrikssons tur, avslutet var nära att gå i mål men räddades till hörna. Björn Gredander hade även ett bra läge efter tio minuter men skottet gick utanför. Fyra minuter senare borde vi ha gjort mål då Björn Gredander hade öppet mål men han missade bollen och ett självklart mål. Ebrima Jobe spelade fyra minuter senare fram Marcel Bruin som fick ett friläge men avslutet gick i precis i rätt höjd för målvakten som räddade. I det här läget av matchen kunde vi ha haft ledningen med 3-0 om vi utnyttjat våra målchanser på rätt sätt.

Vi tappade lite efter detta och Kroppefjäll kom tillbaka i matchen. Efter 20 minuter spel hade de två riktigt bra lägen men Morteza Rahimi räddade bra. Ledningsmålet för Kroppefjäll kom istället efter 23 minuter och det speglade inte matchen alls då vi borde varit i ledningen med flera mål. Efter detta så slarvar vi i passningsspelet och missar för mycket enkla passningar. Båda lagen har dock en del avslut men ingen av dem går i mål och Kroppefjäll leder i paus med 0-1.

Inledningen är riktigt bra från våran sida och med lite bätre skärpa i avsluten hade vi varit i ledningen med 3-0 efter 16 minuters spel. Efter det tappar vi och missar lite för mycket passningar tyvärr. En ledning för oss med 3 eller 4-1 1 hade varit ett rättvisande resultat efter den första halvleken.

Efter två minuters spel av den andra halvleken slog vi en passning mot Johan Henriksson som var offside och inte brydde sig om bollen, domarna blåste därmed helt korrekt inte av för offside. Kroppefjälls målvakt släppte förbi sig bollen i tron att den skall gå utanför men den går i stolpen. Hade den gått innanför stolpen hade det blivit mål. Två minuter senare kommer ett skott från Ali Makiya som nog Morteza Rahimi borde ha tagit och bortalaget leder med 0-2. Efter 57 minuters spel hade vi två mycket bra målchanser. Först var det Jimmy Carlson som hade ett skott som räddades och på returen avslutade Björn Gredander över mål. Det är svårt att förstå hur vi kan missa så klara målchanser. Vi fortsatte att skapa bra målchanser där Ebrima Jobe har en lobb i ribban men ned knappa 20 gjorde Kroppefjäll istället 0-3. Med 77 minuter spelat så slog Marcel Bruin in en bollen som Johan Henriksson satte i mål till 1-3. Det fanns fler lägen i matchen men resultatet blev vinst för Kroppefjäll med 1-3.

Inledningen av matchen var bra från vår sida och där kunde vi ha avgjort matchen. Där märktes att vi saknade forwarden Mattias Olsson som jag tror hade sätt flera av de lägen som vi missade. Resten av matchen så jobbade vi bra men passningsspelet var inget vidare. Vi skapade trots detta fortsatt bra målchanser och vi skulle ha vunnit matchen om vi bara gjort mål på våra målchanser. Det märks också på en del spelare att de tränat dåligt den senaste månaden. Förutom ett misstag vid Kroppefjälls 2-0 mål gjorde Morteza Rahimi flera riktigt bra räddningar.

Nu har A-laget bara en match kvar på säsongen och det är borta mot Eds FF B-lag. Vi hoppas på att få avsluta med en vinst men i tabellen kan vi inte bli bättre än sexa oavsett hur det går i den matchen. Sexa är ju bättre än ifjol men vi har borde ha haft mellan 6-8 poäng mer än vi har om man ser till hur prestationerna i matcherna sett ut.