Det var många spelare som saknades när vi åkte till Örnäsvallen för att möta IFK Åmåls B-lag. Bland saknade spelare kan nämnas Simon Kemppinen Juhl, Marcel Bruin, Ebrima Jobe, Rezaq Mohammadi, Jimmy Carlson, Johan Henrikson och Kristian Nilsson.

Vi startade matchen på följande vis:

Startelvan bort mot IFK Åmåls B-lag.

På bänken: Dalha Abdihakin Sahal, Musab Abdihakin Sahal och Said Ali Alawi.

Åmål vara nära direkt att ta ledningen men skotten gick i ribban. Vi hade sedan två skott som inte var så farliga. Efter sju minuters spel så kom Enayat Mahdiyar på kanten men han såg inte Elis Lindström som var helt fri inne i straffområdet och försökte dribbla vilket bara gav en hörna. Vi måste bli bättre och titta upp när vi har bollen för en pass till Elis i det läget kunde blivit mål eller i alla fall en väldigt farlig målchans.

Några minuter senare så fick Åmål en hörna och helt omarkerad fick Caué Benício nicka in bollen till 1-0. Åmål fortsatte skapa lägen och var nära att utöka ledningen. Efter 23 minuters spel så var Åmål nära att sätta bollen i eget mål. Åmål ökade på sin ledning efter 34 minuters spel då vi tappade bollen högt vilket Åmål kunde utnyttja, Simon Schullström Jansson var målskytt. Båda lagen hade några lägen till men inget av dem resulterade i något mål.

Åmål förde spelet och skapade mest men tycker ändå vi gjorde en ganska bra insats och låg bara under med 2-0.

Åmål kunde ganska omgående i den andra halvleken öka på sin ledning till 3-0 alldeles för enkelt. Målskytt var Gjemaj Lulaj. Kort därefter kom även 4-0 på ett skott från Muhammed Osran Mosafer som inte borde gått i mål. Vi reducerade genom Dalha Abdihakin Sahal som satte bollen i mål efter assist från Björn Gredander. Glädjen över målet varade dock bara två minuter innan Hossam Kaawach satte dit 5-1. Aliakbar Ahmadi reducerade sedan på till 5-2 innan Åmål spikade slutresultatet till 6-2 genom Gjemaj Lulaj.

Åmål kom till spel med ett ungt lag försträkt med en del spelare från A-lagstruppen. De spelade bra och missade inte många passningar samtidigt som de skapade många målchanser. Vi gjorde det ganska bra i den första halvleken men vi hade för många spelare borta för att kunna störa dem ordentligt. Det finns också mycket vi kan förbättra då vi missar alldeles för många passningar samtidigt som vi håller bollen lite för länge innan vi gör oss av med den. Det blir mycket enklare om man släpper bollen i rätt lägen på löpande spelare och slår passningen till rätt spelare istället för att slå den flera meter bredvid eller försöka dribbla igenom flera spelare på egen hand. Vi får inte heller släppa in så enkla mål som vi gör för det har vi inte råd med om vi skall ta poäng.

Vill plussa för Mohammad Karimi, Björn Gredander och Axel Lindström som var bäst av våra spelare.

Nu får vi hoppas på bra träning till veckan och att de flesta spelarna finns tillgängliga i derbymatchen mot Dals Långed nästa torsdag den 7 juni.