Kurdi, Nour: 3

Akrami, Zakaria: 2
Karlsson, Henrik: 1
Mahdiyar, Enayat: 1

På torsdagskvällen var det dags för en mycket viktig match för oss hemma på Klockerudsvallen mot Fengersfors IK. Vi fick inte förlora för att fortfarande ha chansen att hänga med topplagen och det lyckades vi med även om resultatet 1-1 bara gav oss en poäng.

Fengersfors hade matchens första målchans efter sex minuter men Bekir Maloku räddade enkelt. Vi hade pratat före matchen om att Jesper Englund är väldigt stark på huvudet vid fasta situationer och efter nio minuters spel kom Fengersfors ledningsmål just på det sättet. De fick en frispark på kanten som slogs in och Jesper kunde genom att löpa sig fri nicka in bollen. Känns surt att släppa in ett sådant mål när vi pratat om det före matchen men så klart en bra prestation av målskytten Jesper Englund som senast spelare i IFK Åmål.

Vi hade mycket boll men Fengersfors var farliga när de väl kom till avslut. Efter knappa 15 minuters spel hade vi våra två första avslut men ingen av dem gick på mål. När klockan stod på 25 minuter så hade vi tre skott på lika många minuter. Benjamin Maloku, Nour Kurdi och Burim Malokus avslut gick dock inte på mål. Vi hade några chanser till men ingen av dem blev något som Fengersfors målvakt var tvungen att agera på.

Vi spelade ganska bra i den första halvleken men vi vill fortfarande hålla i bollen lite väl länge ibland och sedan har vi lite svårt att få in bollen från kanten när lägen finns. Vi lyckades dock skapa en del lägen men återigen var avsluten inte tillräckligt bra och bara ett skott på mål i den första halvleken är inte godkänt.

Vi fortsatte spela bra i inledningen av den andra halvleken där vi och Fengersfors hade varsin bra målchans. Efter 61 minuter spel så hade vi två bra målchanser. Första var det Nour Kurdi som nickade i utsidan av målet och sedan Benjamin Maloku som hade ett bra läge men tyvärr gick skottet även denna gång utanför mål. Fem minuter senare kom dock kvitteringen. Efter två skott från oss så kunde tillslut Nour Kurdi på en retur från målvakten sätta dit bollen vilket kändes jäkligt skönt. Fengersfors fick Jesper Englund skadad en bit in i den andra halvleken och då tappade de lite men de var fortsatt farliga de gånger de kom till målchanser. Under avslutningen av matchen så försökte vi få dit ett seger mål där Elis Lindström hade ett bra läge men skottet gick utanför. Närmast för oss var dock Benjamin Maloku men bollen räddades på mållinjen. Det var ändå lit nervöst på slutet fastän vi hade det mesta av spelet då Fengersfors vara farliga de gånger de kom till målchanser. Bland annat hade de en nick precis utanför och ett skott i fritt läge som Bekir Maloku räddade. Matchen slutade därmed 1-1 vilket jag inte tror något av lagen var helt nöjda med.

Den bästa insatsen från oss under årets seriespel där vi kontrollerade stora delar av matchen. Vi spelade bra visade upp ett bra försvarsspel som gjorde det tufft för dem, Att vi bara har släppt in fyra mål på lika många matcher skall vara nöjda med. Vi har fortsatt problem med att vi håller bollen för länge och släpper vi bollen lite tidigare så kommer vi kunna skapa ännu mer målchanser. Vi skapar många många målchanser men effektiviteten måste bli bättre för att vi skall vinna sådana här matcher. Just nu får vi för få avslut på mål och gör därmed för få mål. I den här matchen var Fengersfors lite bättre än oss att få avsluten på mål men vi får ändå vara ganska nöjda med ett oavgjort resultat mot ett förväntat topplag.

Nu har vi B-lagsmatch på söndag mot Ellenö. Sedan har vi en träningsvecka innan vi välkomnar Dals Långed till derbymatch på Lövåsvallen nästa fredag.