Lindström , Axel: 1

Alas, Saadaq: 2
Lindström, Elis: 1
Rahimi, Ali: 1

På söndagen spelade vi säsongens sista match när A-laget på bortaplan skulle möta Frändefors IF B-lag. Det hade regnat mycket där nere också vilket gjorde att matchen spelades på deras B-plan som var rejält vattensjuk men det var bara att gilla läget. Vi valde att en offensivare taktik idag genom att spela 3-4-1-2 och det visade sig funka bra eftersom vi vann matchen med 5-0.

Både Elis och Axel Lindström som vanligtvis spelar i försvaret hade flyttas längst upp i planen. Båda hade var sitt riktigt bra läge inledningsvis men Hans Jansson i Frändefors målet visade direkt att han inte skulle släppa in några enkla bollar idag. Vi fortsatte att skapa målchanser men flera avslut gick rakt på deras målvakt eller utanför mål. Frändefors hade ett par farliga lägen bland annat ett skott i stolpen. Efter kvarten spelad hade Liban Aweys Camoore öppet mål men han nickade bollen utanför. Saadaq Alas hittade med en fin passning fram till Elis Lindström när det var spelat 27 minuter men han styrde bollen utanför i bra läge. Trots att det var svårspelat på grund av underlaget så fortsatte vi att skapa målchanser och Liban Aweys Camoore hade ett friläge som räddades. Med fem minuter kvar att spela kunde vi till slut få in bollen när Nour Kurdi gjorde mål. Axel Lindström hade kort därefter ett friläge men skottet räddades och vi ledde med ett mål i paus.

Med tanke på förutsättningarna gjorde vi det ganska bra och skapade många målchanser. Återigen så visar sig vår oförmåga att göra mål upp sig men Frändefors målvakt Hans Jansson skall också nämnas då han gjorde flera fina räddningar.

Johan Henriksson kom tidigt in i den andra halvleken och kunde omgående sätta dit 0-2 när det var spelat 54 minuter. Den andra halvlek var lik de första då vi skapade många målchanser och Nour Kurdi 58 minuters spel ett fint skott men återigen en riktigt fin räddning av Hans Jansson. Med 25 minuter kvar att spela satte Elis Lindström 0-3 och kort därefter slog han in en straff till 0-4. Vi gjorde en del byten sedan så att alla på bänken skulle få spela. Aliakbar Ahmadi tog verkligen vara på detta då han först hade ett skott i ribban efter en fin framspelnning av Abdiqani Abdullahi. Sedan gjorde han 0-5 efter assist från Johan Henriksson när det återstod fem minuter att spela. Kort därefter hade Aliakbar även öppet mål men missade och matchen slutade 0-5. Vi hade ett mål till inne men det dömdes av någon mycket märklig anledning av för offside trots att spelare som slog in bollen nästan var nere vid kortlinjen.

Det var svårspelat på den leriga och blöta planen där det blev sämre ju längre matchen gick. Det blev många roliga och dråpliga situationer under matchen så klart och spelarna såg rejäla skitna ut på många ställen efter matchen. Det är dock en match man kommer att komma ihåg.

Vi skapade mängder av målchanser och även om Frändefors målvakt Hans Jansson gjorde flera riktigt fna räddningar borde vi så klart gjort fler mål. Det är ganska tydligt att vi saknar en målskytt i laget. Det fanns ju mycket vi kunde gjort bättre som spelat bollen snabbare, varit effektivare i avsluten men med tanke på förutsättningarna så får vi vara nöjda med en 5-0 seger.

På slutet av säsongen när vi inte längre kunde vara hamna topp tre så satte vi upp målsättningen att nå 30 poäng och det lyckades vi så det blev en bra avslutning för oss.