Lindström , Axel: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Det var en av säsongens viktigaste matcher i fredags när vi derbyspelade borta mot Dals Långeds IK. Detta var dock inget vi visade på planenen då Dals Långed ville vinna mycket mer än oss och de tog en rättvis seger med 3-2.

Vi fick dock en väldigt bra start på matchen och tog ledningen redan efter 12 minuters spel. Nour Kurdi fick ett avslut som räddades och på returen kunde Benjamin Maloku slå in bollen. Kort därefter hade Dals Långed ett bra inspel där de var nära men ingen kom på bollen. Efter 18 minuters spel ökade vi istället på ledningen. Målet kom efter ett mycket fint anfall där bollen efter bra spel kom till Nour Kurdi som hittade fram till Benjamin Maloku som satte bollen i mål. Efter målet så hade vi inga mer målchanser i halvleken och gick till pausvila med 0-2. Dals Långed var nära att reducera via en nick men den gick i ribban.

Det var så klart bra att vi ledde med 2-0 men det kändes ändå som att vi inte riktigt var så heta som behövdes.

I den andra halvleken märktes det ganska direkt att Dals Långed var hetare än oss. Dals Långed hade ett bra skott utanför som var mycket nära och det var inte oväntat när reduceringen till 1-2 kom efter 53 minuters spel genom Rikard Dahlin. Hemmalaget fortsatte att skapa och efter 60 minuters spel fick de en straff som Mattias Bryntesson satte säkert i mål. Vi skapade inga målchanser under den här perioden av matchen och Dals Långed kunde också ta ledningen genom mål av Fredrik Dahlin då det var spelat 75 minuter. Vi gjorde några byten och försökte få till en kvittering. Benjamin Maloku hade ett par målchanser på slutet men inget som var riktigt nära tyvärr och vi förlorade matchen med 3-2 efter en riktigt usel andra halvlek.

Vi är ett lag som är bäst när vi släpper bollen snabbt och vi fick inte alls spelet att stämma i den här matchen men det var också en svårspelad plan som inte var i bästa skick. Det stora problemet för oss var annars att vi trodde att detta skulle bli en enkel seger och vår inställning var under all kritik. I den första halvleken gjorde vi ändå två mål men i andra är vi riktigt dåliga och totalt skapade vi bara sex målchanser under hela matchen. Dals Långed är ett lag som spelar väldigt fysiskt och där hade vi svårt att stå emot i den här matchen. Vi saknade Zakaria Akrami och Jonas Kemppinen som verkligen hade behövts idag men jag tror att vi även hade behövt spelare som Marcel Bruin och Ebrima Jobe då de kan stå emot i det fysiska spelet vilket många av våra spelare hade svårt med. Jättekul att spela derby men jäkligt trist att vi skall vara så dåliga i en sådan här match. Det är bara gratulera Dals Långed till segern då de visade att ville vinna matchen mycket mer än oss den här gången.

Det är bara att bryta ihop och komma igen till nästa match då vi möter Kroppefjälls IF. Då kan nog några av de som saknades vara med och förhoppningsvis kan vi spela mycket bättre. Vi hade förhoppningar att kanske kunna ta en tredje plats efter våran bra höststart men den här förlusten gör det nog svårt att nå det målet.