Alas, Saadaq: 1
Akrami, Zakaria: 1
Maloku, Bekir: 1

Igår var det dags för derbymatch hemma på Lövåsvallen mot Dals Långeds IK. En match som vi hade väntat på och som vi förmodade skulle bli tuff. Tyvärr gjorde vi en berövligt dålig insats och vi skall vara glada att vi ens fick poäng då Dals Långed var mycket bättre än oss. Vi saknade Enayat Mahdiyar som var avstängd och Mohammed Karimi som var bortrest jämfört med startelvan mot Fengersfors men vi hade fått in bra spelare i stället. Även på bänken var det några som saknades och det var lite tunnare än vanligt.

Vi startade matchen dåligt och Dals Långed hade redan inledningsvis ett par bra läge dock utan att det blev jättefarligt. Vi hade ett bra läge efter 12 minuters spel men Jonas Kemppinens skott räddades. Dals Långed fortsatte att vilja mer, löpa mer och vinna närkamperna när vi stod långt ifrån våra motståndare. Vi fick dock en väldigt bra chans att ta ledningen efter 23 minuters spel då Jonas Kemppinen fick chansen att slå bollen över Långeds målvakt Johnny Spångberg och mot öppet mål, tyvärr gick skotten över. Kort därefter var Dals Långed nära att ta ledningen men deras avslut i bra läge gick inte på mål. Vi visste och betonade före matchen vad farliga Dals Långeds långa inkast från Patrik Sundström är men ändå slog vi ut bollen många gånger så de fick många farliga inkast. Dals Långed var nära att ta ledningen flera gånger i första men ställningen var 0-0 i paus. I slutet av halvleken fick Dals Långed Adam Staf utvisad.

Vi gjorde en bedrövlig första halvlek och skall vara nöjda att det stod 0-0. Vi missade passningar, låg för långt ifrån våra motståndare bland annat och Dals Långed kändes klart hetare. Vi hade mycket att förbättra till den andra halvleken.

Trots att vi hade en spelare mer på plan så märktes inte detta i den andra halvleken. Vi fortsatte att ligga för långt ifrån våra motståndare, göra enkla misstag och trots lite byten så hade vi svårt att komma till riktigt farliga målchanser. Benjamin Maloku hade ett bra läge men skottet gick över. Dals Långed hade flera farliga lägen med bland annat skott i utsidan målburen och Bekir Maloku räddade oss flera gånger på bra avslut från dem. Vi lyckades dock hålla tätt och få med oss en poäng.

Detta är en match som vi bara kan glömma helt och att vi inte utnyttjar läget med en spelare mer under så lång tid är inte tillräckligt bra. Spelbarheten var dålig och passningarna likaså. Om inte spelet fungerar måste man man i allla fall jobba hårt men det gjorde vi inte. Alla heder till Dals Långed som verkligen visade att de ville vinna den här matchen och spelade ganska bra i en match där de var klart bättre oss då vi inte fick mycket att fungera. Att det kan skilja så mycket jämfört med Fengersfors matchen där vi spelade väldigt bra är för mig en stor gåta.

Vi kan tacka backlinjen och framför allt Bekir Maloku i målet att vi ens fick med oss poäng för mest rättvist hade varit om Dals Långed vunnit matchen. Nu gäller det för alla att ta sig i kragen för vi kan så mycket bättre än vad vi visade i den här matchen och det hoppas jag vi får se när vi i nästa match när vi möter Kroppefjäll på bortaplan.