Maloku, Burim: 3
Kurdi, Nour: 2

Säsongs anteckningar

Säsongen 2019 skall nu sammanfattas och man kan säga att det gick sämre än vad vi hade hoppats på. Inför säsongen hade vi satt målsättningen att hamna topp tre i tabellen men så blev inte fallet utan vi slutade femma hela åtta poäng från tredjeplatsen.

Vi hade åtta inbokade träningsmatcher men den första mot Tanums IF blev inställd då de inte fick ihop lag. Vi inledde med att åka ner till Hällevadsholm för att möta Bovall/Hunnebo där vi förlorade med 4-0 och saknade en del spelare. Vi hade bytt ungefär halva laget till träningsmatchen mot Årjängs U-lag som vi slog med 3-2. Vi gick sedan obesegrade genom träningsmatcherna tills vi mötte Bengtsfors B-lag i den sista matchen där vi förlorade.

Vi hade gjort en del saker ganska bra i träningsmatcherna men när vi spelade seriepremiär borta mot Eds FF B-lag var detta som bortblåst och vi presterade inte alls på någon högre nivå vilket gjorde att vi förlorade matchen, om än bara med 1-0. Hemmapremiären skedde på Klockerudsvallen där Högsäters B-lag kom på besök. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek där vi borde ha avgjort matchen men ledde bara med 1-0. I andra blev det lite nervöst men vi vann till slut med 2-0 efter mål på övertid. Vi forsatte göra prestationer som var väldigt upp och ner. Matchen borta mot Kroppefjäll är ett exempel där den första halvleken inte alls var bra och vi låg under med 0-4 efter 25 minuter. I andra var vi klart bättre men lyckades inte utnyttja våra målchanser för att få med oss poäng och förlorade med 2-4.

Vårsäsongen bjöd på tre segrar, två oavgjorda och fyra förluster. Riktiga plattmatcher var mot Dals Långed och Kroppefjäll medans vi spelade riktigt bra mot Fengersfors. Vi hade dock ofta lite för mycket touch på bollen men när vi spelade snabbt och enkelt så det riktigt bra ut. Vi har ju många utländska spelare så ramadan på verkade en del för oss men vårt största problem som genomsyrade alla matcher var att vi hade enormt svårt att göra mål. Vi skapade över 100 målchanser under våren men gjorde bara 15 mål vilket naturligtvist inte håller om man skall vara med i toppen. Vårt defensiva spel var dock väldigt bra med bara tio insläppte mål och mycket stabilt i försvaret i de flesta matcherna.

Hösten var stark för oss där vi startade med fyra raka matcher utan förlust innan vi förlorade mot Dals Långed efter en dålig insats från oss. Vi tog sedan två raka segrar mot Kroppefjäll och Brålanda B-lag innan vi skulle möta Viken på hemmaplan. Vi gjorde ingen bra första halvlek mot dem och låg under med 0-3 mot ett bra lag. De gjorde även 0-4 tidigt i andra men sedan gjorde de en del byten och vi började skapa målchanser. Vi gick fram till 2-4 där vi hade lägen för att reducera flera gånger om. Med lite flyt och skärpa i avsluten kunde vi fått med oss poäng eller till och med segern men Viken vann dock matchen helt rättvist. Avslutningen spelades på en leråker i Frändefors där vi slog deras B-lag med 5-0.

Efter matchen åkte vi till Klockerudsvallen för avslutning med mat och prisutdelning. Säsongens bästa spelare blev Zakaria Akrami, Bästa målskytt i A-laget Nour Kurdi, Bästa målskytt i B-laget Marcel Bruin och priset för träningsflit gick till Zakaria Akrami.

Skall man sammanfatta säsongen så var det ganska bra antal spelare på träningarna hela säsongen även om så klart träningarna kan bli bättre på olika sätt. Spelmässigt funkade det bra när vi släppte bollen snabbt och spelade enkelt för då kom vi ofta till målchanser. Tyvärr ville vi gärna hålla i bollen lite väl länge i vissa perioder och under dessa skapade vi heller inte så många målchanser. Vårt störta problem i det offensiva spel var dock att vi saknar en riktig målskytt och det syntes väldigt tydligt den här säsongen där vi skapade över 260 målchanser men bara gjorde 41 mål. Någon annat som är negatvit är att vi sprang offside nästan 100 gånger under årets alla seriematcher för A-laget och det är som alla förstår alldeles för många. Då vi har många utländska spelare påverkades vi också en del negativt av fastemånaden Ramadan.

Det vi skall vara mest nöja med under säsongen är det defensiva spelet där vi bara släppte in 27 mål och gjorde det väldigt bra. Det vara bara tre andra lag i serien som släppte in mindre antal mål så stort plus till försvaret och målvakten Bekir Maloku.

Vi drog också på oss få gula kort och är det enda herrlaget i Dalsland den gångna säsongen som inte drog på oss något rött kort i vare sig A eller B-laget vilket vi skall vara nöja med. Tyvärr vann vi inte fairplayligan i division 6 då Brålanda B hade färre varningar än oss men då hade de spelat en match midre på grund av en WO match för dem.

Förutom försvaret som är nämt vill jag plussa för Zakaria Akrami och Saadaq Alas som gjorde det riktigt bra. En spelare som verkligen visade framfötterna den gågna var unga Liban Aweys Camoore och hoppas han kan utvecklas ännu mer den kommande säsongen.