Karimi, Mohammad: 2
Kurdi, Nour: 2
Akrami, Zakaria: 2
Karlsson, Henrik: 1

Vi hade inför matchen borta mot Färgelanda IF B-lag fått återbud från Elis Lindström som var sjuk men när Bekir, Burim och Benjamin Maloku var tillbaka så hade vi vår bästa trupp under årets seriespel. Vi hade gjort lite förändringar i startelvan för att det inte hade fungerat i tidigare matcheroch etersom vi vann matchen så ar det tydligen ett rätt beslut.

Vi tog kommandot direkt i matchen och hade fyra avslut den inledande kvarten men bara ett av dem lyckades vi få på mål. Efter 19 minuter fick vi ett friläge men Nour Kurdis avslut räddades och retur blockerades av en Färgelanda spelare. Vi fortsatte skapa målchanser men hade svårt att få bollen på mål trots att det var en del bra lägen. Efter 34 minuter så fick Fredrik Glaes på ett bra skott som Bekir Maloku räddade till en resultatlös hörna. Med mindre än tio minuter kvar att spela så hittade Liban Aweys Camoore fram med en fin passning till Benjamin Maloku men även detta avslut gick utanför mål och halvleken slutade 0-0.

Spelmässigt fanns det mycket mer att önska av vår första halvlek och många gånger var första touchen inte tillräckligt bra. Vi skapade dock tolv målchanser framåt och borde gjort något mål på flera av dem, men tyvärr lyckades vi bara få tre på mål. Bakåt släppte vi bara till en målchans men det var dock ett bra avslut.

Inledningen på den andra halvleken började bra för oss när ett långt inkast från Johan Henriksson hittade till Mohammad Karimi som nickade in 0-1. Med 30 minuter kvar att spela ökade vi på till 0-2. Johan Henriksson hittade med ett bra inspel till Liban Aweys Camoore som kunde sätta dit bollen innan han blev utbytt. Färgelanda hade sedan ett par lägen men inget som vållade Bekir Maloku några större problem. Fem minuter efter vårt andra mål var det dags igen. Johan Henriksson som var man of the match kunde sätta dit bollen efter att Nour Kurdi assisterat. Med mindre än 20 minuter kvar hade Johan Henriksson ett ribbskott som enligt han själv studsade ner innan för mållinjen innan bollen gick ur målet. Den assisterande domaren var dock inte vid kortlinjen när bollen studsade så han kunde inte se om bollen var inne eller inte och därmed helt rätt att det inte blev mål. Kort därefter hade Benjamin Maloku ett friläge som han inte lyckades utnyttja. Innan matchen var slut hade vi också ett stolpskott från Burim Maloku som borde ha gått i mål.

Vi vann matchen rättvist med 3-0 och hade 21-5 i avslut men bara nio av dem på mål. Färgelanda var effektivare än oss, då de hade fyra av fem avslut på mål. Det var en väldigt hård plan att springa på efter att det varit varmt länge och ingen verkade ha vattnat planen på ett tag. Spelmässigt så var vår första touch inte så bra och vi missade en del enkla passningar men eftersom motståndet inte alls var lika bra som i våra två tidigare matcher så kunde vi vinna ändå. Det är ju väldigt positivt att vi kom till 20 målchanser men när det gäller avsluten var de inte tillräckligt bra. Det visar att vårt stora problem är målskyten.

Johan Henriksson var vår bästa spelare med ett mål coh två assist. Prince Chigoziri Onyeaghala var också mycket bra i försvaret. Övriga spelare gjorde stabila insatser men det finns definitivt saker att jobba på. Nästa match spelas på söndag hemma mot Högsäters GF B-lag och lär nog blir en tuffare match för oss att vinna.