Jobe, Ebrima: 2
Mohammadi, Abdulrezaq: 1
Snobar, Mahmoud: 1

Mohammadi, Abdulrezaq: 2

På måndagskvällen var det dags för B-lagsmatch hemma mot Håfreströms IF. Jämfört med A-lagsmatchen dagen före så hade vi fullt lag denna gången men vi väntade oss ett tufft motstånd. Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan för B-laget hemma mot Håfreströms IF

Avbytare: Abdulrezaq Mohammadi, Morgan Magnusson, Wesam Haj Mohamed, Stefan Edvardsson.

Vi hade pratat innan matchen om att vi skulle spela rakare istället för att spela runt i backlinjen då det fungerade mycket bra i B-lagsmatchen mot Tösse. Vi startade matchen bra och det var några bra målchanser åt båda hållen. Efter nio minuter kunde vi göra 1-0 då Johan Henriksson hittade Mamoon Othman som satte bollen i mål. Fyra minuter senare gjorde Mamoon Othman mål igen och ställningen var 2-0. Båda lagen hade sedan några bra avslut utan att hitta målet. Viktor Thelander kunde öka på vår ledning till 3-0 i minut 36, assisten kom från Mamoon Othman. Håfreström reducera till 3-1 genom Kreshnik Bytygi, det var då spelat 40 minuter. Minuten senare kunde Henrik Karlsson med en fin passning hitta Johan Henriksson som på något sätt klackade in bollen till 4-1. Ett mål där bollen gick som på ett snöre ända från backlinjen och avslutet kan man inte klaga på. Två minuter senare fastställde Viktor Thelander pausresultatet till 5-1 efter att Mamoon Othman återigen assisterat.

En riktigt bra första halvlek där vi spelade precis som vi skulle. Vi var verkligen effektiva i avslutningslägena också där sju av nio avslut gick på mål. Av de sju som gick på mål satte vi fem i mål vilket är mycket bra. Mamoon Othman och Viktor Thelander var verkligen heta i den första halvleken.

I början på den andra halvleken så dröjde det bara fem minuter innan Håfreström reducerade till 5-2. Målet kom på straff efter att vi onödigt fällt en av deras spelare i straffområdet. Fyra minuter senare kom även 5-3 då Kreshnik Bytygi satte bollen i mål. Vi hade fått en dålig start på den andra halvleken men vi kunde minuten senare svara då Viktor Thelander satte dit 6-3, detta var hans tredje mål i matchen. Håfreström hade dock fler chanser i andra och kunde reducera till 6-4 med 33 minuter kvar att spela. Sex av våra spelarna hade spelat 90 minuter i A-laget dagen före så på slutet blev det en del trötta ben och Håfreström kunde sätta press på oss men vi stack upp i en del bra kontringslägen. Med sju minuter kvar att spela gjorde Kreshnik Bytygi sitt tredje mål för matchen och Håfreström var nu bara ett mål bakom. Detta mål kom också på straff och det kändes lite onödigt att vi skulle bjuda på en till straff. Det blev nervösa slutminuter där Håfreström skapade en del bra chanser men vi lyckades hålla undan och vinna matchen. Precis innan domaren blåste av matchen fick Abdulrezaq Mohammadi sitt andra gula kort och blev utvisad, ett ganska billigt andra gula kort kändes det som.

Vi gjorde en bra första halvlek där vi spelade precis som vi ville. I andra tappade vi lite speciellt på slutet men lyckades hålla undan mot ett mycket bra motstånd. Vi var bra på att utnyttja våra målchanser även om vi fick något mål lite väl enkelt med oss. Bakåt fungerade det ganska bra men synd att vi skall bjuda på två straffar.

Oscar Hansson och Kristian Nilsson skötte sig mycket bra i mittförsvaret. På Mittfältet körde vi idag med Ebrima Jobe och Henrik Karlsson på innermittfältet där de gjorde ett bra jobb. Vill plussa för Viktor Thelander som jobbade hårt på sin västerkant och även satte tre mål. På högerkanten stod också Zakaria Akrami för ett mycket bra jobb. Mamoon Othman som var avstängd i A-lagsmatchen igår mot Mellerud B var riktigt spelsugen och stod för två mål och två assist, han gjorde en mycket bra match. Vill även ge beröm till övriga spelare som kämpade på bra.

Nästa match för B-laget är borta mot Kroppefjälls IF lag 2 där vi hoppas få med oss ännu en trepoängare. I tabellen ligger vi trea men vi kan kanske komma högre upp om vi vinner de tre matcher som är kvar samtidigt som någon av de andra topplagen förlorar några av sina kvarvarande matcher.