Blockerat

Abdihakin Sahal, Dalha : 3
Karimi, Mohammad: 1

Alas, Saadaq: 3

Vi gjorde en ganska bra insats i B-lagsmatch borta mot Fengersfors IK B men förlorade med 3-2. V i spelade ganska bra och förtjänade ett bättre resultat men deras mål kom tyvärr på våra misstag vilket kändes lite onödigt.

Vi startade matchen bra och Abdiqani Abdullahi hade möjligheten att ta med sig bollen i ett bra läge men tog ett avslut istället som gick utanför. Marcel Bruin hade sedan en bra slagen hörna men det var ingen där för att trycka in bollen. Efter tio minuters spel kom ledningsmålet för oss. Abdiqani Abdullahi fick en fin passning av Mohammad Karimi och denna gång löpte han med bollen lite längre innan han avslutade genom att sätta bollen i mål. Tyvärr varade glädjen inte länge utan tre minuter senare fick en av deras spelare löpa igenom för lätt och när vi till slut försökte bryta blev det istället straff. Straffen sattes i mål av Karar Ali. Vi fortsatte spela ganska okej och det var målchanser åt båda lagen. Närmast för oos var Ali Rahimi på nick efter en höra medans Morteza Rahimi fick rädda några av deras lägen. Vi tappade lite i slutet av halvleken men matchen gick till pausvila 1-1.

Vi gjorde två byten i paus och hade ett bra läge i inledningen av den andra halvleken men Mohammad Karimis avslut gick inte på mål. Istället bjöd vi Fengersfors på ett mål då vi missade en inspark och de kunde få bollen och sätta dit 2-1. Tiden för målet var 51 minuter och målskytt var George Amoah. Vi spelade bättre i andra och hade en del bra läge. Inbytte Yusuf Abdow Musse hade efter riktigt bra skott 58 minuter men Fengersfors målvakten sträckte ut bra och räddade fint till hörna. Med 22 minuter kvar att spela så kom kvitteringen för oss då Marcel Bruin fick på ett riktigt bra skott som vobblade i luften och helt ställde Fengersfors målvakten. Efter målet hade Fengersfors ett friläge men bollen gick utanför. Vi försökte att gå för ett segermål och kändes lite starkare. Med knappa tio minuter kvar så fick Abdihamid Abikar ett gyllene läge att sätta dit bollen men istället för att chippa över målvakten och in i öppet mål gick avslutet rakt på målvakten tyvärr. Hade vi gjort mål där tror jag vi hade fått med oss poäng i matchen. Med åtta minuter kvar hade vi bollen under kontroll men slog en passning in i mitten som Fengerfors kunde bryta och sätta dit 3-2 målet. Att vi inte skulle slå sådana passningar pratade vi om i paus men ändå gjorde vi det misstaget så det känders lite onödigt. Detta blev också matchens sista mål och vi förlorade därmed.

Jag tycker vi gjorde en ganska bra match och fick ändå till ett hyfsat spel. Efter 2-2 målet i andra kändes vi lite starkare men ett onödigt misstag av oss gav dem segern. Hade vi gjort mål vid ställningen 2-2 så tror jag vi hade fått poäng med oss i den här matchen vilket vi förtjänade. Den här matchen visade dock vad viktigt det är med de små detaljerna och några onödiga misstag från oss räckte för att vi skulle förlora. Det är ju Ramadan just nu så det påverkade ju oss så klart lite grann men det är nu snart över. En bra laginsats men vill plussa för Ali Rahimi och Saadaq Alas i mittförsvaret samt Abdihamid Abkar som jobbade bra på mittfältet. Kul också att se Morteza Rahimi tillbaka i målet och han gjorde en bra insats för oss.

Nästa match för B-laget är hemma nästa söndag kl. 13.00 på Klockerudsvallen då Färgelanda IF B kommer på besök.