Startelva:

Startelvan borta mot Tanums IF

Avbytare: Morgan Magnusson, Simon Kemppinen Juhl, Mohamed Alhatahta

Det var många återbud inför träningsmatchen borta mot Tanums IF men vi lyckades ändå få ihop 14 spelare. Bland återbuden fanns: Viktor Thelander, Adrian Elf, Oscar Hansson, Henrik Karlsson, David Eriksson och Ahmed Ouerguemmi.

Vi startade lite svajigt och Jocke Enoksson fick göra några bra räddningar i början av halvleken. Vi kom in mer i spelet och efter 16 minuter kunde vi ta ledningen med 1-0 då Axel Lindström slog in en boll från kanten som tog på en Tanum spelare innan den gick i mål. Fem minuter senare hittade Morgan Magnusson en genomskärare till Johan Henriksson som löpte ifrån sin back och slog en passning snett innåt bakåt där Mamoon satte dit 2-0. Med fyra minuter kvar hittade Mamoon Othman med en fin passning Johan Henriksson och 3-0 var ett faktum. Precis innan pausvilan kom ett långskott från Tanum som Jocke Enoksson såg ut att rädda men på något oturligt sätt gick ändå bollen in till 3-1.

Vi gjorde en ganska bra första halvlek förutom första 10 minuterna men synd att vi inte kunde gålla tätt halvleken ut för Tanum verkade missnöjda med sin första halvlek och hade vi då kunnat hålla tätt hade det nog sett annorlunda ut i andra. Vi hade några bra lägen till utan att göra mål.

Vi är inte vakna i början på den andra halvleken och Tanum får tryck på oss. De lyckas skapa en del målchanser men vi håller tätt. Tyvärr får vi en skada på Anton Magnusson och får flytta runt en del. Efter 74 minuter så får Axel Lindström bollen på armen i straffområdet när han håller den intill kroppen. Domaren tänkte inte blåsa men efter att Tanum spelarna skrikit på hands så blåser han. Straffen sätter de till 3-2. En billg straff kändes det som. Fyra minuter senare kommer även 3-3 då en Tanum spelare i klart offside läge kunde sätta dit 3-3. Domaren hade inga assisterande domare med sig så det får vi köpa att han missade den offsiden. Vi kom igen lite på slutet av matchen då Tanum tröttnade lite men lyckades inte göra något mer mål och matchen slutade 3-3.

Vi är inte med från starten av den andra halvleken efter en bra första. Vi tappar också på mittfältet där de får styra som de vill i den andra halvleken och det är därför de får tryck på oss. Med tanke på vilket lag vi ställde upp med så får vi vara nöjda med oavgjort även om vi borde kunnat gjort en bättre andra halvlek. Johan Henriksson var bra liksom Mamoon Othman. Yonas Kesete är en raket på plan men han behöver få till lite bättre bolltouch och då kommer han bli livsfarlig för de andra lagen i serien. Idress Otman är en riktigt duktig spelare med boll men han behöver bli bättre i positionsspelet om han skall spela innermittfältare. Jocke Enoksson i mål gjorde flera fina räddningar och stod för en stabil insats trots ett lite oturligt ingripande vi 3-1 målet.

Närmast väntar DM match mot Mellerud på konsgräset i Åmål.