Vi saknade Zakaria Akrami och Jimmy Carlson av de som brukar vara med i startelvan men annars var alla spelare med när vi träningsspelade mot Sillerud på Björkvallen i Gustavsfors. Vi testade en ny spelare vid namn Mahbobsha "Bob" Ahmadi som har spelat i Bengtsfors men vill spela med oss framöver. Nedan kallar jag honom Bob.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan mot Silleruds IF

Avbytare: Ali Rahimi, Ali Ramin Afzali, Hamed Moradi, Enayat Mahdiyar, Ahmad Alabbas

Vi tog kommandot direkt i matchen och spelade ganska bra. Vi skapade många målchanser i inledningen där bland annat Johan Henriksson och Ebroma Jobe var nära flera gånger om att sätta bollen i mål men skärpan i avsluten fanns inte där. Vi fortsatte att skapa målchanser och vår nya spelare Bob Ahmadi fick efter 28 minuter ett gyllene läge då en Sillerud spelare slog en indinare från kanten och rätt in till Bob som kunde sätta dit 1-0. Sillerud hade inte skapat något första halvtimmen men fick till några avslut sista kvarten då vi tappade lite men det var inget läge som var nära att resultera. Istället kunde Bob sätta sitt andra mål med sex minuter kvar att spela efter att Marcel Bruin assisterat. Trots att vi skapade 15 avslut i den första halvleken var det bara fem som var på mål och bara två som gick i mål vilket vi inte kan vara nöjda med.

Vi gjorde tre byten i paus ut gick Bob Ahmadi, Axel Lindström och Simon Kemppinen. In kom Hamed Moradi, Ahmad Alabbas och Enayat Mahdiyar.

Vi fortsatte att dominera och skapa i den andra halvleken. 3-0 målet kom efter 59 minuters spel då bollen givk via en Silleruds spelare och in i mål. Elis Lindström gick kort därefter ut och Ali Rahimi kom in istället som mittback. Efter 63 minuters spel kom också 4-0 då Kristian Nilsson hittade Ebrima Jobe som satte dit bollen. Ebrima som många gånger väldigt bra löpte igenom Silleruds laget kunde också sätta dit 5-0 två minuter efter det förra målet. Med 21 minuter kvar att spela hade Sillerud en nick som var nära att resultera i mål men istället kunde Marcel Bruin göra 6-0 för oss, assisten stod Ebrima Jobe för. Ebrima Jobe hade sedan ett filäge efter att han återigen löpt igenom fint men denna gång blev det inget mål. Ahmad Alabbas och Hamed Moradi avslutade med de två sista målen för oss bär vi vann matchen med 8-0.

Vi gjorde en spelmässigt riktigt bra match och släppte till väldigt lite bakåt. Jag tror dock Sillerud kan mycket bättre än vad de visade mot oss men vi kan vara nöjda med vår insats. Det vi inte kan vara nöjda med är våra avslut. Vi skapade hela 31 avslut där 14 av dem var på mål. Av de 14 på mål var det lite mer än hälften som gick i mål. När vi möter lag som spelar bättre än vad våra motståndare gjorde idag så måste vi definitivt höja oss en del och effektiviteten måste vara mycket bättre. Det syns också vad viktigt det är att ha med en Ebrima Jobe som står för mycket bra från sin plats på innermittfältet men alla spelare skall ha credit för en riktigt bra insats. Viktigt efter alla förluster i de tidgare träningsmatcherna att få med sig lite självförtroende och en seger.

Nästa lördag har vi den sista träningsmatchen innan serien drar igång då vi möter Dals Långed/Laxarby på Låbyvallen.