Olsson, Mathias: 3

Gula

Röda

Match anteckningar

Efter två träningar den här veckan men ganska hyfsat deltagande väntade träningsmatch mot Fengersfors IK på bortaplan. Vi saknade av olika anledningar flera ordinarie A-lagsspelare. Bland de som saknades kan nämnas Henrik Karlsson, Rezaq Mohammadi, Björn Gredander, Aliakbar Ahmadi, Ebrima Jobe, Jimmy Carlson och Zakaria Akrami. Vi har dock en bred trupp och fick ihop 14 spelare till matchen trots att målvakten Tim Henningsson som skulle stått den andra halvleken blev skadad före match.

Vu startade matchen enligt följande:

Startelvan borta mot Fengersfors IK

På bänken: Musab Abdihakin Sahal, Said Ali Alawi och Saadaq Alas.

Vi var inte med i starten av matchen och Mattias Andersson kunde enkelt nicka in 1-0 efter en fast situation redan efter två minuters spel. Ett för enkelt mål vi släppte till genom att det var för dålig markering. Johan Henriksson hade ett friläge några minuter senare men fick inte till avslutet och målvakten räddade bollen. Efter åtta minuter kom ännu ett mål efter en fast situation då vi inte fick bort bollen, målskytt var Bashar Al-Abuhalje. Första knappa 20 minutrarna var inte bra från vår sida och efter 25 minut så gjorde Elis Lindström en viktig brytning då en Fengersfors spelare hade öppet mål. I anfallet efter lede fint spel att Johan Henriksson hittade fram till Enayat Mahdiyar som enkelt kunde sätta dit 2-1 reduceringen. Två minuter senare gjorde Mathias Olsson 2-2 men det blev avblåst för offside.Fengersfors har sedan en stolpträff innan Marcel Bruin var nära att kvittera för oss. Vi hade en bra period i mitten på halvleken men tappade på slutet så vi kunde spelat klart bättre och vi borde nog gjort nåt mer mål men det kunde också Fengersfors gjort.

De hann bara gå knappa tio minuter av den andra halvleken innan Fengersfors gjorde ännu ett nickmål efter hörna, återigen var målskytten Bashar Al-Abuhalje. Vi hade sedan flera friläge som vi inte lyckades förvalta. Morteza Rahimi räddade också ett friläge från Fengersfors. Reduceringen till 32- kom med 22 minuter kvar att spela då Mathias Olsson tog en löpning på kanten och hittade in till Johan Henriksson som satte dit bollen. Fengersfors hade kort därefter ett friläge som Morteza räddade bra men hemmalaget såg trötta ut och vi började ta över. Kvitteringen till 3-3 kom efter 73 minuter då Mathias Olsson återigen hittade till Johan Henriksson som satte dit bollen. Vi hade en del chanser efter detta som var nära men ingen av dem gick i mål Fengersfors hade ett långskott som var farligt men matchen slutade 3-3.

Trots att många spelare saknades visade vår bredd att vi kan spela jämt med ett division 5 lag även om de just nu ligger sist i den serien. Vi skapade många målchanser och med lite bättre effektivitet hade vi nog vunnit matchen. Vi hade också många lägen där vi kunde skapat fina målchanser men missade den sista passningen eller tappade bollen för att vi valde att dribbla istället för att passa bollen. Det är naturligtvis bra att spela oavgjort mot ett division 5 lag men det finns många saker som kan bli bättre och det märktes att vi saknade Henrik Karlsson och Björn Gredander i huvudspelet på fasta situationer. En stabil match från många spelare men vill ge plus till Said Ali Alawi som kom in och gjorde det riktigt bra. Kul också att spela på en grön och riktigt bra fotbollsplan som Fengershof för dagen bjöd på.

Vi har dock en del att jobba på till första höstmatchen nästa söndag mot Brålanda IF B hemma på Klockerudsvallen.