Ahmadi, Aliakbar: 2
Chigoziri Onyeaghala , Prince: 1
Mahdiyar, Enayat: 1
Kurdi, Nour: 1

Efter förra helgens inställda match så blev i stället lördagens match mot Bovall/Hunnebo vår första träningsmatch. Det var vår hemmamatch men på grund av avståndet mellan oss och vår motståndare så spelades matchen på Sparplan i Hällevadsholm.

Vi startade matchen på följande sätt:

Startelva mot Bovall-Hunnebo

Avbytare: Dahla Abdihakin Sahal, Musab Abdihakin Sahal och Said Ali Alawi.

Vi fick en tung start när Bovall/Hunnebo tog ledningen redan efter fem minuters spel där Oscar Karlsson fick sätta bollen i mål på ett skott utifrån där han var helt utan press från vår sida. Vi hade ofta för många touch på bollen istället för att spela enkelt men de gånger som vi lyckades göra det enkelt lyckades vi också komma till målchanser. Tyvärr var det väl inte så många jätte heta chanser för oss utan mest halvchanser, Henrik Karlsson var väl närmast med ett nick utanför efter hörna. Bovall-Hunnebo skapade fler lägen än oss och hade bland annat ett inlägg som gick i ribban samt ett mycket fint avslut på mål där Bekir Maloku gjorde en väldigt bra räddning. Fem minuter innan paus fick Bovall-Hunnebo en hörna där vi blev lite stillastående och ingen gick på bollen vilket gjorde att Amandus Ahlsten Andersson kunde sätta dit 0-2.

En del bra saker i den första halvleken men vi hade problem med press på offensiva planhalva där alla måste pressa om det skall fungera. När alla gjorde jobbet så fick vi dock bra tryck på dem.

Vi började den andra halvleken klart bättre och skapade en del hyfsade målchanser. Zakaria Akrami och Mohammad Karimi hade skott utanför. Burim Maloku hade ett skott som styrdes till hörna och en hörna i översidan på ribban. Efter 58 minuter fick kunde dock Bovall-Hunnebo öka på till 0-3 genom Christian Blad och då kunde vi inte komma tillbaka in i matchen efter det. Vi gjorde en del byten i andra så att alla skulle få spela. Gästerna avslutade målskyttet med 0-4 i slutminterarna och vann matchen.

Detta var vår första träningsmatch och det märktes så klart. Vi hade lite för mycket touch på bollen när vi fick den och lyckades bara få tre avslut på mål så det måste vi jobba på. De gånger vi lyckades komma till målchanser så var det när vi spelade enkelt och släppte bollen mycket snabbare. Tyvärr lyckades vi inte i princip inte med att komma till någon djupledslöpning bakom deras backlinje och där har vi något att jobba på. Att vi försökte spela upp via kanterna var så klart något positivt att ta med sig men press på bollhållare kan vi definitivt bli mycket bättre på samt på mittfältet låg vi lite väl långt i från våra motståndare. Många av de målchanser de skapade kom när vi tappade bollen eller gjorde misstag i vårt sätt att spela. Det är dock ett nytt spelsystem i år och det lär nog bli bättre för varje match.

Vi mötte ett bra Bovall-Hunnebo men hade vi gjort en riktigt bra insats så kunde vi nog spelat jämt med dem.

Abdihakin Sahal, Dalha (33 Minuter spelade)
Abdihakin Sahal, Musab (22 Minuter spelade)