Karimi, Mohammad: 2
Kemppinen Juhl , Simon: 2
Mahdiyar, Enayat: 1

Karlsson, Henrik: 1

I söndags spelade vi vår andra träningsmatch för säsongen när Årjängs IF U-lag stod för motståndet. Vi hade bytt ungefär halva truppen sedan matchen mot Bovall-Hunnebo och det kändes som truppen var starkare på en del positioner jämfört med senast.

Startelvan såg ur enligt följande:

Startelvan i träningsmatchen mot Årjängs IF U-lag.

Avbytare: Wesam Haj Mohammed, Johan Jansson och Ali Rahimi.

Vi fick en väldigt bra start på matchen och tog ledningen redan eter sju minuters spel. Jonas Kemppinen slog in en hård boll från högerkanten som studsade på Aliakbar Ahmadi och in i mål. Vi hade ett par bra lägen till inledningen av halvleken. Efter tolv minuters spel hade Årjäng ett bra läge som var nära att resultera. Det kändes klart bättre än senast och tog klart fler djupledslöpningar. Tyvärr timade lite fel och blev ofta avblåsta för offside när vi kunde fått mycket bra lägen. Nour Kurdi var efter 30 minuters spel mycket när att öka på ledningen då han hade ett skott i ribban och en retur som gick utanför. Samma spelare hade även ett till riktigt bra läge utan att få dit bollen.

Den första halvleken slutade med ledning 0-1 för oss och det fanns en del positivt att ta med oss från den halvleken. Vi skapade bra målchanser och borde nog gjort något mer mål.

Tidigt i andra så hade Jonas Kemppinen ett friläge men skottet gick tyvärr över. Årjäng kom också fri en gång men avslutet gick utanför. Jonas Kemppinen tog många löpningar och fick efter 64 minuter ett fritt läge till. Denna gång borde det varit mål men avslutet gick utanför. Jonas skulle sedan ha haft straff när en Årjängs spelare fällde honom utan att ta bollen men domaren friade. Med 20 minuter kvar att spela hade Årjäng ett skott som Morteza Rahimi räddade men på returen kom kvitteringen. Två minuter senare har vi ett avslut från Zakaria Akrami som ligger på mållinjen men hemmaförsvaret lyckas få bort bollen innan den går i mål. Istället kunde Årjäng sätta dit 2-1 kort därefter. Vi fortsatte att jobba på och med bara åtta minuter kvar att spela kunde Mohammad Karimi kvittera för oss till 2-2. Vi försökte få till ett segermål men matchen såg ut att sluta 2-2. I sista minuten fick vi en frispark som Elis Lindström slog in till Johan Jansson som nickade in seger målet för oss.

Jag tycker vi vann matchen rättvist då vi spelade bäst och skapade flest målchanser. Årjäng hade några bra killar och var inte ofarliga men tycker vi skötte det bra. Ett bättre presspel, fler djupledslöpningar och fler skapade målchanser. Vi måste dock bli effektivare när vi kommer till avsluten och hitta timingarna i löpningar eller passningar så vi inte springer offside så ofta. Vi har väl inte riktigt hittat helt rätt vad gäller positionerna i det nya spelsystemet ännu men det lär nog bli bättre för varje match vi får innan seriestarten.

Kommande helg väntar en träningsmatch för A-laget mot Eds B-lag och en träningsmatch för B-laget mot Kroppefjälls IF B.