Alawi, Said Ali: 2
Abdihakin Sahal, Dalha : 2
Maloku, Burim: 1

Akrami, Zakaria: 2

På söndagen spelade vi första träningsmatchen efter corona uppehållet när Frändefors kom på besök till Lövåsvallen. Matchen spelade på ett för dagen mycket varmt Lövåsvallen. Vi hade inför matchen fått återbud från Nour Kurdi, Elis Lindström, Saadaq Alas och Liban Aweys Camoore. Även Axel Lindström saknades. Vi kom därmed till spel med flera som inte brukar vara startspelare i A-laget och en helt ny backlinje fick chansen.

Vi började kontrollerat där vi försökte spela runt och hålla i bollen för att inte förhasta oss. Mohammad Karimi hade tidigt en nick för oss men den gick utanför mål. Frändefors hade två målchanser första kvarten men inget som var speciellt farligt. Efter 19 minuters spel studsade bollen olyckligt upp på en av våra försvarares hand inne i straffområdet och Frändefors fick en straffspark. Bekir Maloku var dock bra med och räddade straffen. Vi fortsatte spela bra och fick ytterligare några bra lägen. Bland annat hade Prince en nick utanför efter hörna och Anas Alfara ett fint skottläge men bollen gick tyvärr utanför mål. Frändefors hade någon chans till de också men inget som Bekir Maloku behövde rädda, då de inte gick på mål och halvleken slutade 0-0.

Med tanke på förutsättningarna så gjorde vi en bra första halvlek både offensivt och defensivt där vi visade bra tålamod i spelet. Det fanns dock en del som kunde bli bättre.

Tidigt i andra så hade Enayat Mahdiyar en frispark från långt håll som gick precis utanför mål och Frändefors målvakten såg inte ut att ha full koll på den. Lagen hade sedan två lägen var där Dalha Abdihakin Sahal hade vårt bästa skottläge men bollen räddades. Efter cirka 60 minuters spel fick vi se en duell där vår spelare Enayat Mahdiyar sprang ihop med en motspelare och han fick ett sår i pannan efter Frändefors spelarens tänder. Detta fick han åka för att sy och han mår efter omständigheterna bra. Vi hoppas det gick bra även med Frändefors spelaren.

Fem minuter senare kunde Hampus Boman sätta dit ledningsmålet för Frändefors. Vi gjorde två byten i andra där Said Ali Alawi ersatte skadade Enayat och Osama Alfara ersatte sin bror Anas. Med 22 minuter kvar att spela var Benjamin Maloku nära att kvittera för oss två gånger om. Första avslutet gick rakt på målvakten och returen gick över mål. Med fem minuter kvar att spela så fick Frändefors en spelare utvisad och det blev en grov sådan efter att spelare sagt något till domaren efter att först fått sitt andra gula kort. I slutminuten var vi nära att kvittera men bollen gick till hörna. Hörnan slog Benjamin Maloku där Frändefors målvakten släppte retur och Osama Alfara kunde kvittera till 1-1 för oss. Detta blev också slutresultatet.

Totalt sett så var det en bra genomförd match från alla spelare i laget med tanke på att vi mötte ett lag som vanligtvis spelar i division fem. Vi visade bra tålamod i spelet men som naturligtvis kan bli ännu bättre i kommande matcher. Försvaret med Henrik Karlsson, Prince och Musab Abdihakin Sahal gjorde det bra där Frändefors inte skapade så många heta målchanser. Vi hade lite fler heta lägen så tur att vi fick med oss en kvittering på slutet för det var vi värda. Offensivt behöver vi hitta fler löpningar och få fler avslut på mål.

Dalha och Musab Abdihakin Sahal visade verkligen framfötterna i matchen med bra insatser och skall bli kul att följa dem den här säsongen.

Nu väntar närmast match på söndag mot Eds B-lag och måndag mot Dals Långeds IK. Det var en bra start för oss med tanke på ett så långt uppehåll från att spela matchen men jag hoppas att vi kan höja oss ännu mer i kommande matcher genom att ta fler löpningar, bättre passningsspel och fler avslut på mål. Förhoppningsvis kan flera av de som saknades i den här matchen vara med då.