Alas, Saadaq: 1

Abdi, Abdulahi: 2

Abdi, Abdulahi: 1

På söndagen var det dags för årets första träningsmatch när Ulvsby IF från Karlstad kom på besök till Långevi konstgräsplan.

Vi saknade några spelare som bland annat Henrik Karlsson och målvakten Bekir Maloku som var sjuk men ställde upp laget enligt följande:

Startelvan mot Ulvsby IF

Avbytare: Anas Alfara, Patrik Jensen, Musab Abdihakin Sahal och Abulahi Abdi.

Vi startade matchen bra och redan efter åtta minuters spel hade Mohammad Karimi ett skott som räddades till hörna. Kort därefter hade Enayat Mahdiyar en fin löpning där han hittade in till Burim Maloku men även detta skott räddades till hörna. Efter 15 minuters spel fick Mohammad Karimi ett fint nickläge men bollen gick rätt på målvakten. Minuten senare var vi när att ta ledningen med 1-0 då Burim Maloku hade ett skott i stolpen, på returen fick Aliakbar Ahmadi till ett skott som räddades. Efter knappa 18 minuter så kom Ulvsby med sin första målchans men Benjamin Maloku som fick stå i mål för dagen räddade. Efter en hörna i den 25:e minuten så kunde Ulvsby ta ledningen genom Hannes Malmén. Fram tills målet hade vi skapat det mesta och bästa vad gäller målchanser men inte lyckats få dit bollen. Vi skapade ytterligare några lägen men det var Ulvsby som i samband med en frispark utökade till 0-2 genom Dylan Reshed som spelat för Billingsfors IK långt innan det blev Ärtemark/Billingsfors.

Det finns en del bra att ta med sig från den första halvleken där jag tycker vi spelade ganska bra och kom till många målchanser. Tyvärr har vi precis som förra säsongen oerhört svårt att få dit bollen. Vi behöver dock få till lite bättre värderingar när vi har bollen för Aliakbar Ahmadi tog många fina löpningar i den första halvleken men fick inte så ofta bollen utan vi valde att spela på andra spelare som va sämre alternativ. Ser man till målchanserna borde vi gjort två eller tre mål i halvleken så det kändes inte helt rättvist att ligga under med två mål, men det gäller att sätta sina lägen och det var Ulvsby bättre på än oss.

Vi gjorde två byten i paus där Abdulahi Abdi och Anas Alfara kom in i spel. Vi fortsatte att skapa målchanser inledningsvis i den andra halvleken men utan att det var allt för farliga lägen. Även Patrik Jensen och Musab Abdihakin Sahal fick komma in i matchen och spela de sista 30 minuterarna. Efter 67 minuters spel så hade Zakaria Akrami ett bra skottläge i straffområdet men avslutet blev rakt på Ulvsbys duktiga målvakt Jimmy Danell som inte släppte några returer under matchen. Med 20 minuter kvar att spela fick inhopparen Abdulahi Abdi sin andra varning och blev utvisad men eftersom det var en träningsmatch fick vi ta in en ersättare. Kort därefter hade Ulvsby ett bra läge men skotten gick i utsidan av målburen. Med 16 minuter kvar att spela borde vi reducerat till 1-2 när Nour Kurdi kommer förbi gästernas målvakt men han missar öppet mål då bollen går utanför. Vi fortsatte skapa målchanser och kort därefter hittade Patrik Jensen in till Musab Abdihakin Sahal som även han missade öppet mål. I slutminuterna så hade ett Aliakbar Ahmadi ett mycket bra läge efter en fin löpning av Mohammed Karimi och pass men han lyckades inte sätta dit bollen vilklet gjorde att matchen slutade med förlust 0-2.

Vi kan ta med oss från matchen att vi skapade flertalet bra målchanser men tyvärr har vi fortsatt problem med målskyttet och därför förlorade vi den här matchen. Spelmässigt testade vi ett spelsystem som vi använde lite grann förra säsongen men vi måste spela ifrån oss bollen snabbare, för att få till ett ännu bättre spel. Det finns även förbättringar att göra i värderingen av när vi skall släppa bollen och till vilken spelare vi skall passa. Vi fick se en del nya spelare där några visade framfötterna på ett bra sätt och vi hoppas på ännu mer utveckling både vad gäller spelare och laget i kommande träningsmatcher. Tyvärr drog vi på oss en utvisning redan i första matchen men vi förhoppningsvis skall vi slippa se något av det i kommande matcher. Defensivt så kunde vi gjort det bättre i vissa situation och det är klart att det märktess när en spelare som Henrik Karlsson saknades i försvaret. Benjamin Maloku gjorde det bra som inhoppare i målet när brodern Bekir var sjuk.

En ganska okej insats med tanke på att det var första träningsmatchen och att några spelare saknades, hade vi bara utnyttjat våra målchanser så hade också resultatet blivit något annat. Nästa match för os är den 10 mars hemma mot Frändefors IF kl. 19:00.