Kemppinen, Jonas: 3
Henriksson, Johan: 2

Remneland, Marcus: 3
Karlsson, Henrik: 1

Inför matchen hemma mot Håfreströms IF så saknade vi några spelare bland annat Mamoon Othman, Viktor Thelander och Jimmy Carlson. Vi visste att det skulle bli en tuff match då Håfreström är ett mycket bra lag även om de börjat säsongen lite sämre än väntat.

Vår startelva såg ut enligt följande:

Startelvan hemma mot Håfreströms IF.

Matchen började lite med målchanser åt båda håller. Det var dock vi som tog ledningen efter 13 minuters spel då Johan Henriksson hittade Jonas Kemppinen som nickade in 1-0 i öppet mål. Vi gjorde en bra första halvlek och efter 35 minuter fick vi en straff. Straffläggare var Axel Lindström som säkert satte bollen i mål till 2-0. Sex minuter senare kunde Håfreström reducera till 2-1 genom Burim Avdijaj. Vi hade bra koll på honom för övrigt i första men när han fick ett riktigt bra läge så var det mål direkt. Bortalaget hade även ett bra läge att kvittera men Jocke Enokson räddade bra och vi gick till pausvila med ledning 2-1.

Även om det var ganska jämt i antalet målchanser så gjorde vi en riktigt bra insats i den första halvleken och ledde matchen rättvist även om det fanns saker som vi kunde ha gjort bättre.

Vi fick en väldigt bra start då Jonas Kemppinen kunde utöka vår ledning till 3-1 redan efter sju minuter av den andra halvleken.Jonas låg även bakom vårt 4-1 mål då han hittade Axel Lindström som löpte sig till ett friläge och satte bollen i mål. Håfreströms spelarna var riktigt sura på den assisterande domaren i denna situationen då han rykte lite i flaggan men valde till slut korrekt att hålla nere den. Håfreström spelarna trodde dock att han vinkat och stannade upp därför blev Axel Lindström helt fri. Efter 64 minuter fick Håfreström en klar straff och Kreshnik Bytyqi satte bollen säkert i mål till 4-2. Det kändes dock som det borde varit frispark för oss i situationen före den situation som gav straffen. Vi gjorde några byten på slutet då det var en del trötta spelare som fått jobba mycket hårt och Håfreström fick lite tryck på oss. Med nio minuter kvar att spela så satte de 4-3. De hade även ett skott i målställningen men även Ebrima Jobe hade ett skott i ribban för oss. I slutsekunderna fick vi en staff till och Marcel Bruin kunde säkert fastställa segern till 5-3.

Det var våra första poäng i årets seriespel för A-laget och det kändes jäkligt skönt efteråt. Vi hade ganska god koll innan matchen hur Håfreström spelade och vi gjorde en riktigt bra insats även om vi blev lite trötta på slutet. David Eriksson och Marcus Remneland stod för en riktigt bra match på innermittfältet även om det kan bli lite bättre i passningsspelet. Jonas Kemppinen stod för en mycket bra insats i sin första match som foward och låg bakom tre av våra mål. Hans forwards kollega Axel Lindström stod också för en bra insats och två mål. Bakåt var det ganska stabilt. Trots segern finns det en del saker som kan bli bättre och det får vi jobba på i de kommande träningarna men det känns skönt att vi kan slå ett av de förväntade topplagen. Närmast är det hemmamatch på Lövåsvallen mot Melleruds B-lag som väntar på lördag och då hoppas vi ta ännu en trepoängare.