Elf, Adrian: 1
Akrami, Zakaria: 1

Othman, Mamoon: 1
Bruin, Marcel: 1

Det var en viktig match som väntade när vi mötte Åsebro IF hemma på Klockerudsvallen. Förutom David Eriksson som är skadad och Viktor Thelander som var bortrest så var det första gången på länge som vi kunde ställa upp med i princip ordinarie lag. Vi visste att det var en viktig match på oss med tanke på placeringen i tabellen och vi startade enligt följande:

Startelvan mot Åsebro IF hemma

Avbytare: Emil Berglin, Zakaria Akrami, Kristian Nilsson, Jimmy Carlson, Mahmoud Snobar (Mv).

Åsebro började bäst och hade några chanser i inledningen. Deras första mål kom dock efter 21 minuters spel då ett felpass från oss gav Alassane Ouarma chansen att sätta dit bollen. Alassane som för övrigt bor i Billingsfors. Vi skapar sedan två fina lägen genom Axel Lindström och Johan Henriksson men lyckas inte sätta dit bollen. Istället tog Åsebro ledningen med 2-0 när tio minuter var kvar att spela av den första halvleken. Kort därefter kom även 3-0 som är resultatet i paus.

Trots att det ä en mycket viktig match kändes vi inte taggade som vi borde och vi bjöd dem på två mål vilket vi inte har råd med när vi möter ett så bra lag som Åsebro. Ebrima Jobe skulle jobba så han kunde bara spela en halvlek, istället för honom kom Emil Bergling in. Zakaria Akrami ersatte också Johan Henriksson som varit sjuk vilket syntes.

Mamoon Othman som redan hade fått ett gult kort i början på den andra halvleken blev efter 59 minuter utvisad efter att ha fått sitt andra. Utvisningen han fick var för filmning men den var helt horribel då det istället skulle varit straff för oss då Åsebro spelaren solklart drog Mamoon i tröjan. Det var redan tufft för oss och blev inte bättre men en man mindre på banan. Vi fick göra en del ändringar i laget i slutet av matchen då det var en del trötta ben. Åsebro kunde sätta dit ytterligare två mål innan matchen var slut och vann rättvist med 5-0.

Vi var inte tillräckligt taggade för den här matchen och att många ordinarie A-lagsspelare har tränat för dåligt i höst syntes ganska tydligt. Hade vi satt de bra målchanserna vi hade när Åsebro bara ledde med 1-0 kanske det kunde blivit match av det hela men Åsebro var för dagen klart bättre än oss. Det hade definitivt blivit tufft att ta poäng även om vi gjort en mycket bra match men vi borde kunna gjort det mycket bättre. När nu ett starkt Melleruds B-lag vann sin match så ligger vi sist och vi måste ha minst ett lag bakom oss annars får vi spela i division sex nästa år med få A-lag och en massa B-lag. Vi har dock två matcher kvar och närmast är det Frändefors borta som väntar en match som vi tror att det finns chanser till poäng i men det krävs en rejäl uppryckning från alla spelare.