Enoksson, Joakim: 1

Äntligen var det dags för seriepremiär när Färgelanda IF väntade på bortaplan. Färgelanda som förra året spelade i division fyra och hade fått behålla nästan samma trupp trots att de åkte ur serien. Vi kom till spel med princip ett ordinarie lag och hade förhoppningar om att göra en bra insats. Startelvan såg ut som följande:

Startelvan mot Färgelanda IF.

Avbytare: Marcel Bruin, Jonas Kemppinen, Idress Otman Ahmad, Björn Gredander, Assane Mboup

Vi började matchen bra och hade två riktigt bra lägen första tio minuterna dock utan att göra mål. Färgelanda hade sedan några bra lägen. Efter 28 minuter hittade Johan Henriksson fram med bollen till Mamoon Othman. Mamoon såg att Färgelandas målvakt Henrik Albinsson var långt ut och lobbade bollen över honom i mål till 1-0 för oss. Färgelanda tog sedan över totalt och sista kvarten hade de mängde av farliga målchanser men Joakim Enoksson storspelade i målet och räddade oss flera gånger om. Efter 35 minuter kom dock kvitteringen genom Johan Bäckström och 1-1 stod sig halvleken ut.

Vi började bra men skall vara glada att det var oavgjort i paus då Färgelanda hade rejät tryck på oss sista kvarten i den första halvleken där Joakim Enoksson räddade oss.

Den andra halvleken var bara tio minuter gammal när Färgelandas Johan Bäckström satte dit 2-1 för dem. Vi tvingades sedan byta ut Mamoon Othman på grund av skada. Färgelanda skapade inte lika mycket i den andra halvleken och vi hade några riktigt bra lägen. Ställningen stod till slutminuterna då vi hade ett riktigt bra läge att kvittera men Färgelanda vann matchen rättvist. Vi gjorde en del byten i andra utan att lyckas göra ett mål till.

Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift men vi gjorde ändå en bra insats och kunde med lite flyt fått med sig en poäng. Färgelanda skapade dock mycket fler farliga lägen än oss och vann verkligen rättvist. Johan Bäckström visade verkligen vilket bra och rörliga spelare han var då han låg bakom mycket av Färgelandas anfallsspel.

I vårat lag var Joakim Enoksson i målet strålande och gjorde många kvalificerade räddningar. Marcus Remneland var som vanligt stark på mitten. I försvaret gjorde Oscar Hansson en bra insats. Vi var väl ganska nöjda med vår insats men vi vet att vi som lag kan ännu bättre och det var även flera spelare som kan bättre än vad de visade idag. Nu väntar två träningar innan vi välkomnar Frändefors till Lövåsvallen på 1:e maj för hemmapremiären och då får vi hoppas att vi kan få med oss tre poäng.