Akrami, Zakaria: 1

Thelander, Lukas: 1

Det var en viktig match som väntade när vi spelade bortamatch mot Frändefors IF. Vi behövde verkligen vinna för att ha en riktigt bra chans att hänga kvar i division fem. Vi hade en trupp på 14 spelare men spelare som Adrian Elf, Mamoon Othman och Ebrima Jobe saknades bland annat. Vi startade enligt följande:

Startelvan i bortamatch mot Frändefors IF

Vi startade matchen bra och hade en del farliga avslut första kvarten. Vi tog också ledningen efter 16 minuters spel då Marcel Bruin hittade fram till Johan Henriksson som satte bollen i mål. Vi skapade en del i den första halvleken och Viktor Thelander hade en frispark som var nära att resultera. Frändefors hade några chanser men jag tycker att vi ledde rättvist. Axel Lindström tvingades gå ut i halvtid och han ersattes av Idress Othman Ahmad.

Frändefors fick ett friläge efter 49 minuter men Joakim Enoksson räddade. Två minuter senare tvingades Marcus Remneland utgå skadad och Johan Jansson ersatte på mitten. När Marcus gick ut tappade vi på mitten och Frändefors var mycket nära att kvittera efter 56 minuters spel. Efter 65 minuters spel kom dock kvitteringen men vi borde ha kunnat gjort det bättre i försvarspelet i den situationen då målskytten Andrej Savemo fick göra mål lite för enkelt kändes det som. Frändefors fortsatte skapa lägen men vi stack också upp och med sju minuter kvar att spela så var Marcel Bruin nära att göra mål för oss. Med två minuter kvar att spela så kom kallduschen när Frändefors satte dit 2-1. Vi fick en bra kvitteringschans genom Johan Henriksson men den gick inte i mål och vi förlorade matchen tyvärr med 2-1. Vi gjorde det bäst vi kunde med de spelare vi hade tillgängliga men det räckte helt enkelt inte i den här matchen.

En fruktansvärt tung förlust och jag tror mycket avgjordes när Marcus Remneland tvingades gå ut för då tappade vi mycket på mittfältet. På slutet var det också många trötta ben så kanske inte så oväntat att målen kom i den andra halvleken. Vi hade behövt en seger för att ha en bra chans att hänga kvar i division fem men nu ser det tufft ut även om chansen fortfarande finns kvar. Vi måste dock slår seriesegrarna Färgelanda i sista matchen samtidigt som Fengersfors måste få stryk av Melleruds B-lag. Fengersfors har också fyra plusmål på oss så det är mycket som måste klaffa om det skall bli spel i division fem även nästa säsong.

Vi har en trupp för övre halvan i femman men med tanke på hur dålig höstsäsongen varit vad gäller träningar så är det inte konstigt att vi ligger sist i tabellen. Vi har ju inte så ofta haft ordinarie lag i höst heller och då är det svårt att prestera på topp. Vi skall försöka avsluta med en seger och så får vi hoppas att det på något mirakulöst sätt räcker för att vi skall hänga kvar.