Nilsson, Christer: 7

Bruin, Marcel: 2

Henriksson, Johan: 2
Mohammadi, Abdulrezaq: 1

Vi hade tagit ut 16 spelare i truppen till matchen hemma mot Högsäters B-lag men fick återbud på bland annat målvakten Morteza Rahimi och Anton Magnusson. Vi tog inte in nån mer spelare förutom att vi ersatte Morteza med rutinerade Christer Nilsson i målet. Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan hemma mot Högsäters GF B-lag

Avbytare: Simon Kemppinen Juhl, Kristian Nilsson och Enayat Mahdiyar.

Det var ett start bortalag vi mötte med flera spelare från A-laget i division fyra. Matchen började med chanser åt båda håller utan att någon av dem lyckades resultera. Första målet kom efter 22 minuters spel på en straff där Högsäter satte 1-0. Kändes som en lite tveksam staff från min position vid bänken där Daniel Blom såg ut att ramla lite väl enkelt men eftersom domaren stod bra till hade han förmodligen rätt i sin bedömning. Situationen som gav straffen kom dock till när försökte dribbal och tappade bollen på fel ställe. Kort efter målet så vinkade den assiterande domaren helt korrekt för offside på en bortaspelare men domaren valde att inte blåsa och Högsäter skapade tre riktigt bra läge där Christen Nilsson räddade två medans ett gick i stolpen. Efter 26 minuters spel kvitterade vi då Jimmy Carlson hittade fram med bollen till Zakaria Akrami som satte bollen i mål. Johan Henriksson var sedan när att ge oss ledningen men istället kunde Högsäter ta ledningen med sex minuter kvar att spela. Vi hade ett par bra lägen på slutet av halvleken och med tre minuter kvar att spela så borde vi gjort mål. Vi kom med ;Marcel Bruin och Axel Lindström mot Högsäters målvakt. Hade Marcel passat Axel så hade det förmodligen varit kvitterat men nu valde han att avsluta själv och då räddade målvakten. Den första halvken slutade därmed 2-1 till Högsäter B.

Vi hade en del med bortalagets forward Daniel Blom som ställde till en del oreda för oss men det gör han ju också för många försvar i divsion fyra där han vanligtvis spelar med A-laget. Vi fick stundtals till bra spel de gånger vi spelade via Ebrima Jobe då han är en bra passningsspelare men det kunde skett oftare. Sedan var det några som kom sent till samlingen och knappt han värma upp vilket märktes i deras prestation.

Högsäter hade ett bra läge i inledningen av den andra halvlekn då Christer Nilsson hade varit långt ut för att rensa bort bollen och målet var öppet för ett tag men avslutet gick utanför mål. Vi hade en del skott men tyvärr från långt håll och då blev de inte så farliga. Efter 66 minuter fick vi en straff och precis som med Högsäters i den första halvleken kändes den här också tveksam. Det blev en del protester från Högsäters sida och Shkodran Ramadani åkte ut efter två gula kort. Från straffpunkten gjorde Marcel Bruin inget misstag och ställningen var 2-2 med lite mer än 20 minuter kvar att spela. Efter 80 minuters spel så fick inbytte Enayat Mahdiyar ett jättefint läge men tyvärr gick avslutet utanför. Två minuter senare så gick ett avslut från Zakaria Akrami i stolpen efter touch på en spelare. Vi skapade mest på slutet men lyckades inte få in bollen och matchen slutade 2-2.

Vi skall väl vara ganska nöjda med en poäng. Högsäter var farliga så länge Daniel Blom var på planen men när han tvingades utgå blev det lite lugnare och det var främst i den första halvleken som deras bästa målchanser kom. Vi hade chanserna till att göra fler mål men måste bli effektivare i våra avslut. I andra halvleken fick både Elis Lindström och Ebrima Jobe utgå men Ebrima kom tillbaka på slutet när han fått vila lite. Christer Nilsson ställde upp som målvalt när Morteza Rahimi var skadad och som väntat stod han för en mycket bra insats med flera bra räddningar. Han spelade också väldigt långt ut vilket i det flesta situationer var ett plus även om det blev lite fel nån gång. Ebrima Jobe är ju också en bra spelare att ha på mittfältet med sitt fina passningsspel men han orkar inte 90 minuter ännu. Flera andra spelare som stod för bra insatser men några spelare lyckades inte lika bra som vi hoppats.

Efter fem matcher har vi inkasserat sju poäng och ligger femma i tabellen. Nu väntar två träningar på Lövåsvallen innan vi åker till Ekhagsvallen för derbymatch mot Dals Långed/Laxarby nästa lördag. Det skall bli en jäkligt kul match och hoppas att ni kommer dit för att stödja oss.