Alas, Saadaq: 3
Bruin, Marcel : 2

Ahmadi, Aliakbar : 1
Rahimi, Morteza: 1

Det var en mycket viktig match som väntade oss borta mot Håfreströms IF B-lag och det var bara vinst som räknades om vi skulle hänga på våra motståndare i tabellen toppen. Vi saknade fyra ordinarie spelare. Henrik Karlsson som var bortrest, Axel Lindström som var avstängd, Mathias Olsson som var skadad och Ebrima Jobe som troligtvis jobbade. Det var en spelare som inte kom till samlingen så vi var bara 13 spelare som åkte iväg och vi ställde upp laget enligt följande:

Startelvan borta mot Håreströms IF B-lag

Avbytare: Ali Rahmi och Aliakbar Ahmadi

Redan efter fyra minutes spel hade vi ett bra läge från Marcel Bruin men skottet räddades. Vi fortsatte att skapa målchanser och bland annat hade Jimmy Carlson ett skott precis utanför ribbskrysset. Efter 20 minuters spel borde vi ha tagit ledningen i matchen. Första hade Saadaq Alas ett bra läge i straffområdet men han fick inte in bollen. Minuten senare hittade Mohammad Karimi med en fin pass fram till Johan Henriksson som borde gjort mål men bollen räddades ut till hörna. Johan Henriksson hade senare ett friläge men lyckades inte få in bollen. Med sju minuter kvar att spela så var Marcel Bruin på väg att få ett friläge men blåstes felaktigt av för offside. Håfreström hade några målchanser men de var inte så farliga och det kändes väldigt onödigt när de fick sätta dit ledningsmålet i halvlekens sista minut.

Spelmässigt ingen av våra bästa halvlekar och vi fick inte tag på mitten där det kändes som vi inte alls kom igång. Trots detta skapade vi målchanser och borde ha haft ledningen i paus. Elis Lindström fick utgå efter 30 minuter med en skadekänning.

Redan efter en minut av den andra halvleken ökande Victor Ljung på till 2-0. Det kändes som offside men assisterande domaren hade säkert rätt när han lät det passera. Vi skapade sedan ett par bra lägen utan att få dit bollen. I samband med en hörna efter 53 minuters spel blev det farligt i vårt straffområdet men vi lyckades till slut få bort bollen innan den gick i mål. Två minuter senare löpte Johan Henriksson igenom och satte dit reduceringen till 2-1. Minuten senare hade Mohammad Karimi ett skott som tippades till hörna. Vi hade många hörnor men skapade inte så mycket i samband med dem. En Håfreströmsspelare fick efter 58 minuters spel en snedspark och bollen var när att gå in i eget mål. Vi dominerade halvleken och pressade på för en kvittering då hemmalaget började tröttna. Johan Henriksson var nära i ett friläge men skottet gick rakt på Håfreströms målvakt. Vi körde med fyra forwards på slutet och med tre minuter kvar att spela kom till slut kvitteringen då Marcel Bruin satte bollen i mål. Tyvärr varade glädjen inte länge utan endast en minut senare gjorde Flamour Mollapolci 3-2 och det var en rejäl kalldusch för oss. Vi försökte de få minuterarna som var kvar att få in ett 3-3 mål men lyckades inte.

Vi saknade fyra ordinarie spelare och gjorde tyvärr inte vår bästa match för säsongen när det behövdes som mest. Vi skapade dock tillräckligt många chanser för att vinna matchen och borde ha gjort det så det känns jäkligt tungt att förlora. Det gäller dock att utnyttja sina målchanser vilket Håfreström gjorde bättre än oss i matchen. Håfreström har också en väldigt bra målvakt i Mike Faddoul som spelade långt ut och avstyrde många gånger då vi hade kunnat fått fler målchanser. Vi är nu åtta poäng efter Håfreström i tabellen så dem blir nog svårt att komma ikapp men vi får satsa på att bli två i tabellen för det är inte omöjligt för oss om vi gör bra insatser i kvarvarande matcher.

Närmst möter vi bengtsfors B-lag på hemmaplan och då bör några av de som saknades vara tillbaka.