Akrami, Zakaria: 2
Jobe, Ebrima: 2
Carlson, Jimmy: 1

Rahimi, Ali: 1

Det blev en härlig seger med 6-2 hemma på Klockerudsvallen när vi derbyspelade mot Dals Långeds IK.

Vi startade bra och Ebrima Jobe hade några bra lägen utan att lyckas göra mål. Efter sju minuter slog Marcel Bruin ett inlägg från högerkanten som lite turligt gick rätt i mål och vi var i ledningen. Sex minuter senare hade Dals Långed flera bra lägen att kvittera men fick inte in bollen och istället kunde Johan Henriksson nicka in 2-0 efter en frispark från Marcel Bruin. Detta kändes som att matchen avgjordes lite grann efter det målet. Vi ökade på efter 22 minuters spel på till 3-0 när Björn Gredander målade efter assist från Marcel Bruin. Vi gjordet det väldigt bra första 20 minuterarna men den sista kvarten var inte alls bra från vår sidan och det kändes som vi blev lite bekväma när vi ledde med 3-0. Båda lagen skapade nån mer målchans men ställningen var 3-0 till oss i paus.

Vi fick en väldigt bra start i den andra halvleken när vi blev tilldelade en straff redan efter fyra minuter. Marcel Bruin som gick ut i paus kom in och satte säkert bollen i mål till 4-0. Dals Långed reducerade genom duktiga Bassam Alawad när 55 minuter var spelat och det stod nu 4-1. Ebrima Jobe hittade sedan inbytte Mathias Olsson men en perfekt avvägd passning efter 59 minuter. Mathias gjorde inget misstag och 5-1 var ett faktum. Vi gjorde en del byten i den andra halvleken så att alla skulle få spela samt att spara på de som låg på två gula kort. Mathias Olsson satte sedan sitt andra mål till 6-1 innan Bassam Alawad reducerade till 6-2 som blev slutresultatet. Dals Långed hade också en straff i den andra halvleken men straffen gick i ribban. Det var en hands som kan diskuteras. Bollen tog helt klart på handen men frågan är om det skulle blåsas för det då bollen kom så fort att vår spelare inte hann flytta armen.

Första 20 minuterarna av matchen var riktigt bra från vår sidan och vi borde nog gjort nåt mer mål men fick ändå tre ganska enkla mål med oss. Vid ställningen 1-0 var det viktigt att inte Dals Långed fick in en kvittering för då kunde det blivit en helt annan match. I andra gjorde vi mycket byten och det blev inte lika bra för oss men vi höll undan och tog en rättvis seger. Vi måste dock bli bättre på att värdera olika situation rätt och sedan får vi försöka att inte gå ner oss som vi gjorde sista kvarten i den första halvleken. Om vi hade fortsatt som vi spelade de första 20 minuterarna så hade det nog varit en större ledning i paus. En bra och stabil insats från oss även om jag vet att vi definitivt kan bättre men vinner man med 6-2 så skall man ändå vara ganska nöjda. Johan Henriksson var pigg på kanten men han blev hårt åtgången och kunde nog varit nån mer varning i någon av de situationerna.

Kul att vi fått med Mathias Olsson i laget då han är en riktig striker som när han får bollen i bra lägen alltid går på avslut och då blir det också mål. Marcel Bruin visade också upp att han är en viktig spelare med fyra poäng trots att han inte är i bästa form.

Vi tar nu sommaruppehåll som sjua i tabellen och med tre raka segrar i ryggen. Jag hoppas att vi kan fortsatte på den inslagna vägen och göra det ännu bättre under höstsäsongen. Det behövs dock bli ännu mer träning på en del spelare under hösten men vi får vara ganska nöjda med stora delar av vårsäsongen och när vi har haft de bästa spelarna med har vi presterat bra.