Akrami, Zakaria: 1
Gredander, Björn: 1
Rahimi, Ali: 1
Rahimi, Morteza: 1

Vi saknade en del spelare inför matchen hemma på Klockerudsvallen mot Håfreströms IF B-lag. Johan Henriksson och Simon Kemppinen Juhl är fortfarande skadade. Kristian Nilsson och Ebrima Jobe var bortresta. Axel Lindström fick också kasta in handduken på grund av sjukdom. Detta gjorde att vi bara kom till spel med två avbytare.

Vi ställde upp med följande startelva:

Startelvan mot Håfreströms IF B-lag.

Avbytare: Aliakbar Ahmadi, Yousef Hosseini

Vi startade ganska bra och tog ledningen efter fem minuters spel genom ett långskott från Marcel Bruin. Efter 10 minuter fick Håfreström straff efter en hands och kvitterade till 1-1 genom Sherif Haziri. Minuten senare kom 2-1 genom Victor Ljung. Det kändes som vi inte var med i matchen och Håfreström fortsatte att skapa bra målchanser. Efter 19 minuters spel räddade Morteza Rahimi mycket bra. Efter dåligt försvarsspel kunde Håfreström öka på till 3-1 i den 27 minuten. Tio minuten senare var Morteza Rahimi lite olyckligt på ett långskott och bollen gick i mål till 4-1 ledning för bortalaget, kanske var det solen som störde honom. I slutminuterna av halvleken kom också 5-1 då Mortaza Yaghoobi satte bollen i mål.

Vi fick en bra start på den första halvleken med ett tidigt mål men resten av halvleken var under all kritik. Vi kändes loja och som att vi satt kvar i omklädningsrummet. Vi vann inga närkamper och det fanns inte mycket positivt att ta med oss.

I den andra halvleken var det klart bättre och vi skapade en del målchanser utan att få in bollen. Håfreström hade också en del lägen men matchen slutade 5-1 seger för dem oxch de vann helt rättvist. När det i pricip nästan var slut så blev det väldigt stökigt. En av våra spelare Mohammad Karimi sparkade onödigt och fult ner en Håfreström spelare efter att han blivit fasthållen. Håfreström spelaren gav igen och då blev det stortbråk mellan många spelare. Domaren valde att bara ge rött kort till en spelare från varje lag som kom in som andra spelare i situationen men det kunde blivit många fler. Detta är helt oacceptabelt då slagsmål hör inte hemma på en fotbollsplan. Både vi och Håfreström måste göra allt att för att det aldrig skall inträffa igen.

Aldrig kul att förlora men det som sitter kvar efter matchen är bråket på slutet. Jag har sett många fotbollsmatcher genom åren antigen som publik, ledare eller bevakare för Dalslänningen men aldrig sett något liknande. Känns bedrövligt tråkigt att vi skall vara inblandade i något sådant här.

Nu får vi ta nya tag på torsdag då Bengtsfors B-lag kommer på besök men tyvärr fick vi Marcel Bruin skadad så han kan inte spela då.