Gula

Röda

Match anteckningar

Vårsäsongens sista match spelade hemma på Lövåsvallen mot Frändefors IF:s B-lag. Vi saknade en del spelare: Bekir och Burim Maloku var bortresta, Elis Lindström var skadad. Det var några andra spelare som varit med i A-laget under säsongen som också saknades som bland annat Saadaq Alas och Aliakbar Ahmadi men tycker vi hade en bra trupp ändå.

Vi tog ledningen redan efter 9 sekunders spel av matchen då ett skott från Simon Kemppinen Juhl gick i mål efter att målvakten tappat in bollen. Tyvärr kvitterade Frändefors redan efter tre minuter då Christer Karlsson lite för enkelt fick nicka in bollen. Vi spelade inte så bra men trots detta så skapade vi flera bra målchanser. Både Nour Kurdi och Simon Kemppinen Juhl hade varsitt bra läge under de första 20 minuterarna men avsluten gick tyvärr inte på mål. Frändefors skapade några lägen men de var inte så farliga. Eter 25 minuters spel borde vi gjort mål kändes det som när Simon Kemppinen Juhl fick friläge men avslutet gick utanför. Två minuter senare fick Nour Kurdi också ett riktigt bra läge men även denna gång gick skottet inte på mål. Med sex minuter kvar att spela så fick Jonas Kemppinen ett läge och då satt bollen i mål till 2-1. Detta var resultatet när domaren blåste av den första halvleken.

Vi gjorde spelmässigt ingen bra halvlek och passningsspelet var inte alls bra. Vi skapade dock trots detta många målchanser och borde gjort fler mål. Tyvärr gick bara fyra av våra elva avslut i den första halvleken på mål och då är det svårt att göra mål.

Vi fortsatte att skapa målchanser i den andra halvlekens inledningen där Marcel Bruin hade tre avslut varav ett styrdes till hörna och två räddades. Efter 51 minuters spel så fick vi se ett väldigt fint förspel där Jonas Kemppinen hittade fram till Nour Kurdi som satte bollen i mål. Med knappa 30 minuter kvar så var Frändefors målvakt långt ute och Henrik Karlsson fick ett långt skott över honom men tyvärr gick bollen också över målet. Vi hade några lägen till i matchen men inget dem resultereade i mål. Frändefors hade några lägen och reducerade till 3-2 med tre minuter kvar att spela. De hade även ett läge att kvittera men nicken gick över mål och vi vann matchen med 3-2.

Vi gjorde ingen bra insats i den här matchen. Vi har visat i vissa matcher att vi kan spela bra fotboll men den här gången var passningsspelet inte alls bra. Vi missade alldeles för mycket och gjorde det för svårt för oss. Arbetsinsatsen var heller inte tillräckligt bra från våran sida. Vi skapade dock 21 avslut vilket vi skall vara nöjda med men vi borde så klart gjort fler än tre mål. Frändefors skapade inte så mycket och jag tycker vi vann rättvist. Vill plussa för Henrik Karlsson som alltid står för bra insatser i backlinjen.

I tabellen ligger vi bara sjua efter vårsäsongen är färdigspelad vilket vi inte är nöjda med men med lite bättre effektivitet hade vi legat klart högre i tabellen. Spelmässigt har vi gjort några bra insatser där vi spelet riktigt bra men tyvärr har det varit allt för sällan och där måste vi höja os rejält. Vi får satsa på att göra en klart bättre höstsäsong och se till att klättra i tabellen.