Kurdi, Nour: 1
Kemppinen, Jonas: 1

Alas, Saadaq: 1
Mahdiyar, Enayat: 1

På lördagen spelade A-laget hemmapremiär mot Högsäters GF. Efter den dåliga insatsen i seriepremiären mot Eds FF B-lag var vi verkligen sugna på att visa upp en klart mycket bättre insats den här gången. Detta var något vi lyckades med och vi vann matchen med 2-0.

Vi började matchen bra mot ett Högsäter som hade med flera spelare från A-laget men bara en avbytare. Jonas Kemppinen hade vårt första avslut efter tre minuters spel men nicken gick utanför. Vi spelade bra under den första halvkeken men den inledande kvarten skapade vi inte så mycket. Efter 18 minuters spel fick Mohammad Karimi ett bra skott som gick över mål. Samma spelare hade sedan två raka frilägen där Högsäter målvakt räddade bollen. Det är två 100% chanser som vi måste göra mål på men så blev det inte denna gång. Högsäter hade några chanser men de var inte så farliga. Efter 33 minuters spel så slog Mohammad Karimi ett inlägg som målvakten i bortalaget inte lyckades hålla och Benjamin Maloku kunde stöta in 1-0 i öppet mål. Vi skapade några lägen till men 1-0 var ställningen i paus.

Vi hade ett bra bolltempo och rörlighet. Vi skapade också tillräckligt med chanser för att göra ett par mål till men då måste effektiviteten bli bättre.

I andra så startade vi sämre och Högsäter hade en del bra lägen dock utan att det resulterade i något mål. Vår första målchans i den andra halvleken fick Jonas Kemppinen efter 57 minuters spel. Ett riktigt bra läge men tyvärr gick avslutet utanför mål. Mohammad Karimi hade även i andra bra målchanser och efter 68 minuters spel hade han ett bra nick läge som gick utanför. Högsäter hade ett friläge i den 69 minuten men avslutet gick över. Sex minuter senare kom Daniel Blom igenom allt för lätt och det var mycket nära en kvittering. Bortalaget fortsatte att skapa målchanser men vi lyckades hålla tätt bakåt. Med sju minuter kvar att spela drog Jonas Hansson på sig en utvisning och vi fick avsluta med en spelare mer på banan. Det var så klart lite nervöst när man bara leder med ett mål men på stopptid kunde Benjamin Maloku hitta till Mohammad Karimi som satte dit 2-0. Detta betydde seger och tre sköna poäng in på kontot.

En riktigt bra första halvlek från oss där vi hade ett bra bolltempo och rörlighet men vi måste sätta fler av de målchanser vi skapade. I den andra blev det sämre då vi fick för korta anfall och inte lyckades spela vårt spel. Vi får ändå vara nöjda över att vi lyckades få med oss en seger för det var ett måste om vi skall vara med i toppen av tabellen och kämpa. Det finns dock en del att jobba på och vi måste spela ännu bättre på söndag då derby borta mot Bengtsfors IF B-lag väntar. Då hoppas v även få med några spelare som saknades i den här matchen.