Karimi, Mohammad: 3
Kemppinen Juhl , Simon: 2
Alas, Saadaq: 1

Kurdi, Nour: 1

Det blev ingen rolig match för oss när vi spelade borta mot Bengtsfors IF B-lag på Långevis B-plan. Att matchen blev på gräs istället för konstgräs kände vi före kunde vara en fördel för oss men tyvärr hjälpte detta inte då vi förlorade med 2-1. Tyvärr saknade vi Jonas Kemppinen som var sjuk.

Vi tog oss fram till ett par lägen första kvarten men avsluten var inte av någon vidare bra kvalité. Efter 16 minuters spel löpte sig Mohammad Karimi igenom och satte dit ledningsmålet för oss. Glädjen varade dock inte länge då vi gjorde misstag som ledde fram till att Noel Mattsson kunde sätta dit 1-1 efter 18 minuters spel. Vi hade för många bolltouch och fick inte spelat att fungera i den första halvleken. Trots detta kom vi till en del bra målchanser men avsluten var alltför dåliga för att ge Bengtsfors målvakt Andreas Barisic några större problem.

Vi pratade i paus om att ha färre bolltouch, ett snabbare spel och vara bättre i de avgörande lägena. Simon Kemppinen Juhl gick ut i paus och ersattes av Enayat Mahdiyar.

Vi fick en tung start på den andra halvleken då Bengtsfors fick en straff efter 56 minuters spel och som sattes i mål av Adrian Elf. Vår spelare tyckte att Bengtsfors spelaren föll ganska enkelt i straffområdet men får vår sida vi bänken såg det ut som en onödig straff och vi får lita på att domaren tog ett korrekt beslut. Vi försökte komma tillbaka och bland annat hade Benjamin Maloku ett par bra lägen men han lyckades inte få skotten på mål. Närmast att kvittera för oss var Elis Lindström på en frispark som gick knappt utanför målet men tyvärr kom aldrig kvitteringen och vi förlorade matchen.

Spelmässigt funkade det vissa stunder bra men allt för ofta hade vi för många touch på bollen istället för att snabbt spela den vidare. Vi skapade flest målchanser men det syns att vi saknar en riktigt bra målskytt som hugger på allt och sätter dit bollen när lägena dyker upp. Vi hade möjligheter att skapa fler chanser men sprang offside några gånger där vi kunde ha kommit till bra målchanser.

Bengtsfors skapade inte så mycket och Bekir Maloku behövde inte göra många räddningar under matchen. Planens och vår bästa spelare var utan tvekan Zakaria Akrami. Han sprang väldigt mycket matchen igenom och kändes nästan som han jobbade för hela laget ibland. Vill se fler spelare göra samma arbetsinsats som Zakaria i kommande matcher.

Vi har fått en tyngre start på säsongen än väntat men hoppas vi kan göra en bättre match på torsdag då vi välkomna Fengersfors IK till Klockerudsvallen. Hoppas ni kommer och ger oss ert stöd då.