Lindström , Axel: 1

Röda

Match anteckningar

Det var en tuff match som väntade borta mot serieledande Fengersfors IK men vi spelade väldigt bra mot dem på hemmaplan och visste att vi hade chansen. Vi saknade dock en del spelare då Saadaq Alas och Zakaria Akrami var avstänga, Jonas Kemppinen var sjuk och Ebrima Jobe jobbade men som tur är har vi en bred trupp. Fengersfors saknade också en del spelare så det var nog lika vad gäller spelare som inte kunde vara med.

Vi började inte matchen så bra men fick en straff efter 18 minuters spel efter hands på en Fengersfors spelare. Elis satte bollen säkert i mål. Fengersfors var sedan nära att göra mål men det blev frispark för oss istället. Efter 28 minuters spel fick vi en frispark som Elis Lindström slog perfekt och Nour Kurdi kunde nicka in 0-2. Detta var hans femte mål sedan hästsäsongen drog igång. Några minuter senare kunde Fengersfors göra 1-2 genom Mattias Andersson. Våra spelare protesterade då en av deras spelare skulle ha stört vår målvakt Bekir Maloku men domaren valde att inte blåsa frispark och målet godkändes. Jag stod för långt ifrån så kan inte säga om det var rätt eller fel. I samband med två hörnor fick Fengersfors spelare komma fri men som tur för oss så gick nickarna utanför. Med mindre än tio minuter kvar av halvleken fick vi inte bort bollen och Fengersfors kunde kvittera till 2-2, målskytt var Bashar Al-Abuhalje.

Vi gjorde ingen jätte bra första halvlek och synd att vi bjöd på ett mål. Mohammad Karimi fick också en rejäl smäll på näsan så han fick utgå efter 28 minuters spel men han kunde komma tillbaka till den andra halvleken som tur var då han är en viktig spelare för oss.

Vi kämpade på väldigt bra i den andra halvleken men det var chanser åt båda hållen. Fengersfors hade bland annat ett skott i ribban inledningsvis. Efter 63 minuters spel hade vi Abdiqani Abdullahi öppet mål men tyvärr gick skottet utanför. Kort därefter hade Burim Maloku ett bra läge men bollen gick i stolpen. Fengersfors hade sedan några lägen men vi lyckades ändå hålla dem stången på ett bra sätt. Med åtta minuter kvar att spela så slog Nour Kurdi in bollen från kanten och den gick via en hemmaspelare i mål till 2-3.

Vi gjorde en klart bättre andra halvleken där det dock fanns målchanser för båda lagen även om våra var lite hetare. Hela laget gjorde ett väldigt bra jobb i matchen och det var det som jag tror gav oss de tre poängen. Tycker Enayat Mahdiyar var bäst i vårt lag. Spelmässigt finns det fortfarande saker att jobba på men när vi verkligen släpper bollen och tar nya positioner så har vi ett bra spel men vi måste få till det oftare för då kommer vi bli ännu svårare att slå än vad som är fallet nu.

Närmast väntar derby på fredag mot Dals Långeds IK och då kommer flera av de spelare som saknades i den här matchen vara tillgängliga så vi får ett ännu bättre lag. Det kommer bli en väldigt kul match och hoppas att vi kan fortsätta våran svit där vi är obesegrade under höstsäsongen.