Gula

Maloku, Bekir: 1

Röda

Match anteckningar

Vi hade inför matchen på bortaplan mot Brålanda/Frändefors B-lag fått några återbud och kom bara till spel med 13 spelare, men hade goda förhoppningar om en bra prestation.

Vi hade några hörnor inledningsvis och efter en av dem kunde Henrik Karlsson få en nick på mål som dock räddades. Efter elva minuters spel blev Henrik Karlsson fälld av Brålanda/Frändefors målvakt och vi fick straff. Elis Lindström stegade fram och satte säkert ledningsmålet för oss. Tre minuter senare hade hemmalaget ett friläge men Bekir Maloku räddade mycket bra. Istället för mål bakåt kunde vi minuten senare ta ledningen med 0-3. Elis Lindström hittade Burim Maloku med en fin passning och han kunde sätta dit bollen. Kort därefter fick vi se ett bra anfall från Brålanda/Frändefors där bollen kom ut på kanten och sedan kom ett inlägg. Vi hade chansen att få bort bollen men lyckades inte och Mikael Bertilsson kunde sätta dit 1-2. Fint anfall men väldigt onödigt att släppa in när vi har chansen att avstyra anfallet. Vi fick se ett väldigt fint anfall efter 21 minuters spel från vår sida där Liban Aweys Camoore tog en perfekt löpning och fick en fin passning från Elis Lindström. Liban gjorde inget misstag och satte bollen säkert i mål till 1-3 bakom Hans Jansson i hemmalagets mål.

Vi fortsatte att skapa målchanser där Liban även hade ett bra skottläge inne i straffområdet men avslutet gick inte på mål. Med sju minuter kvar av halvleken ledde fint spel mellan Mohammad Karimi och Burim Maloku till att Elis Lindström fick ett bra avslutsläge, men bollen gick precis utanför mål. Liban Aweys Camoore kunde tre minuter senare sätta dit 1-4 efter assist från Zakaria Akrami och det var också ställningen i paus.

Vi hade gjort en del förändringar i laget där Elis Lindström nu spelade som forward och det gav verkligen resultat. Vi skapade 14 målchanser i den första halvleken där åtta var på mål coh hälften av dem lyckades vi förvalta till mål. I defensiven släppte vi till fyra målchanser mot ett hemmalag som var farliga i kontringarna och Bekir Maloku gjorde en viktig räddning när vi bara ledde med ett mål. Vi var rättvist i ledningen efter en bra första halvlek.

Vi började den andra halvleken bra och fortsatte att skapa målchanser. Efter en bra pass snett inåt bakåt från Burim Maloku så fick Liban Aweys Camoore ett riktigt fint läge inne i straffområdet, tyvärr gick avslutet över mål. Efter att det var spelat cirka 50 minuter drog vi på oss två ganska onödiga gula kort och dessa var de enda varningarna vi fick i matchen. Efter 65 minuters spel kom Bekir Maloku lite fel på en lägre boll och Hampus Boman kunde nicka bollen över honom till 2-4. Brålanda/Frändefors hade knappt skapat något i den andra halvleken innan målet men misstag gör alla ibland och det får man bara acceptera. Vi gjorde några byten efter målet där Saadaq Alas och Elis Lindström gick ut. Ali Rahimi och Anas Alfara kom in istället. Avslutningen av matchen var lite sämre för oss men hemmalaget kom inte till några större farligheter och vi fortsatte att skapa målchanser. Anas Alfara som kommit in var pigg och fick till några avslut men inget som gick på mål. Med fyra minuter kvar att spela fick vi straff igen och när Elis var utbytt så fick Henrik Karlsson chansen. Han gjorde inget misstag och 2-5 blev slutresultatet i matchen.

Jämfört med den förra matchen som inte var bra från vår sida var det här något helt annat. Vi jobbade som ett lag, spelade klart mycket bättre och det märktes att spelarna ville ha med sig tre poäng hem. Det märks också att vi av någon anledning får till spelet bättre på konstgräs. Vi hade gjort några förändringar där bland annat Elis Lindström hade gått upp som forward vilket gjorde en enorm skillnad då han tar rätt löpningar, hittar rätt passningar och pratar rätt de andra spelarna. Defensivt var det stabilt och vi släppte inte till mer än sju avslut på 90 minuter vilket är bra. Två lite billiga mål bakåt men förhoppningsvis kan vi rensa bort de misstagen till kommande matcher.

Alla spelare gjorde verkligen bra insatser i den här matchen men lite extra plus till Elis Lindström, Liban Aweys Camoore och Henrik Karlsson. Vi fick också pigga inhopp från Ali Rahimi och Anas Alfara, vilket alltid är kul att se.

Vill också plussa för domaren Erik Ahnström Helgstedt som gjorde en riktigt bra insats och nya unga domare är något vi behöver.

Nu väntar IF Vikens B-lag som leder serien på hemmaplan och matchen spelas på torsdag kväll på Klockerudsvallen. De är obesegrade och har bara släppt in fem mål på lika många matcher. Det blir en väldigt tuff match för oss där vi precis som i den här matchen måste jobba som ett lag och när vi väl får målchanserna måste vi sätta dem för vi kommer inte få så många.