Rahimi, Morteza: 12

Akrami, Zakaria: 3
Iidle Abiid, Abdirahman: 2
Karimi, Mohammad: 1

På torsdagskvällen spelade vi B-lagsmatch borta mot Ellenö IK på fina Håmulevallen. Vi spelade 11-manna och hade med oss 13 spelare till matchen. Startelvan för våran del såg ut enligt följande:

Startelvan i B-lagsmatchen borta mot Ellenö IK B

På bänken: Morteza Qasemi och Thomas Rundqvist

Ellenö var bättre än oss i den första halvleken och vi kom för lå¨ngt ner i planen. Vi hade en hörna efter 35 minuters spel men Ellenö fick tag på bollen och efter en snabb kontring satte Linus Stenvärn bollen i mål. Vi hade en del avslut men lyckades inte få tillräcklit bra avslut för att göra mål. Ellenö hade en del riktigt bra avslut men Morteza Rahimi var bra i målet.

Det blev bättre i andra för oss då vi gjorde en bra insats. Johan Lekberg ökade dock på Ellenös ledning till 2-0 efter 55 minuter. De gjorde också 3-0 innan Zakaria Akrami reducerade för oss vid 62 minuter. Vi hade en del till avslut men lyckades inte få in någon mer boll. Ellenö gjorde två mål till och vann match rättvist då de skapade fler målchanser än oss. De hade även flera snabba spelare som vi hade lite problem med.

Det regnade hela matchen där det speciellt i inledningen av andra drog på rejält vilket så klart påverkade matchen och gav en del dråpliga situationer. Totalt sett gjorde vi det helt okej men det finns en del att slipa på. Bland annat passningsspelet är något vi måste bli bättre på. När skall vi hålla i bollen och när skall vi passa samt hur hårt eller med vilken riktning måste jag slå bollen för att hitta till en spelare i eget lag. Blev en del onödiga bolltapp då vi slog bort bollen eller höll den för länge. Sedan så gäller det så klart att visa att man vill ha bollen också för om ingen visar sig så måste spelaren med bollen hålla i den. I den här matchen saknade vi också lite tyngd i anfallet vilket märktes när vi kom till avslutslägen. I det defensiva spelet var det flera gånger som vi också missade att få bort bollen men alla kämpade dock på bra och fick spela minst 30 minuter vilket är positivt.

Vi har nu fem matcher kvar i division 7 innan vi kan summera säsongen för B-laget.

Abdihakin Sahal, Musab (74 Minuter spelade)