Alas, Saadaq: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Vi hade 13 spelare att tillgå till bortamatchen mot Färgelanda IF B efter ett sent återbud. Vi startade matchen på följande sätt:

Startelvan mot Färgelanda IF B

Avbytare: Thomas Rundqvist, Nazar Ali Nazari.

Färgelanda kunde ganslka omgående ta ledningen då ett inspel från kanten hittade fram till Oscar Andersson som satte bollen i mål. Vi fick tyvärr göra ett tidigt byte då Bernt Fredriksson fick utgå med skadekänningar. Vi hade ett mycket fint läge efter 14 minuter genom Dalha Abdihakin men skottet gick utanför. Det var svårspelet med en hård plan och rejäla vindar. Färgelanda hade en del bra lägen men avsluten var antingen utanför mål eller så räddade Morteza Rahimi bra. Marcel Bruin hade några bra skott för oss från långt håll då Färgelandas målvakt stod långt ut men ingen av dem gick i mål. Efter 32 minuters spel hittade Kristian Nilsson med en långpass till Thomas Rundqvist som styrde bollen vidare till Dalha Abdihakin som satte bollen i mål. Färgelanda hade några målchanser i slutet av halvleken men det stod 1-1 i paus. Precis innan domaren blåste av den första halvleken stukade Marcel Bruin foten och han kunde inte spela vidare.

Det var tufft i andra när vi inte hade några avbytare att tillgå. Dalha Abdihakin hade flera riktigt fina målchanser i inledningen av den andra halvleken för oss men lyckades inte få in bollen. Även Musab Abdihakin hade ett friläge där det borde varit mål men bollen ville inte in. Färgelanda var mycket nära att ta ledningen efter 57 minuter men Morteza Rahimi räddade bra. Två minuter senare fick till slut Dalha Abdihakin göra mål även i den andra halvleken när tvillingbrorsan Musab assisterade. Det blev tufft för oss på slutet när Färgelanda först gjorde 2-2 och sedan Kristian Nilsson blev skadad. Eftersom vi inte hade någon avbytare så fick han fortsätta trots skadan. Vi var trötts på slutet och med fem minuter kvar att spela satte Färgelandas Samuel Lund segermålet till 3-2.

Vi kämpade på väldigt bra och kom faktiskt tillen del riktigt bra lägen men effektivitet var inget vidare. Färgelanda skapade ocksån en del målchanser med lite bättre efektivitet även om de hade en del skott utanför de också. Trots att det var lite svårspelat tycker jag vi gjorde det ganska bra och kul att se yngre spelare som Dalha och Musab Abdihakin prestera bra. Saadaq Alas gjorde sin första match för oss och visade att han är en duktig spelare som vi kan få bra nytta av. Tråkigt att inte få med sig poäng men det är bara att ta nya tag nästa söndag då vi möter Kroppefjälls B-lag.