Maloku, Berat: 7

Jobe, Ebrima: 2
Alas, Saadaq: 2

Rahimi, Ali: 1

På söndagen spelade B-laget match hemma på Klockerudsvallen mot Färgelanda IF B-lag. Tyvärr gjorde vi ingen av våra bättre matcher och förlorade med 4-7.

Färgelanda startade klart piggast och hade flera målchanser den första halvtimmen dock utan att någon av dem gick i mål. Vi fick ett friläge efter 26 minuter spel genom Liban Aweys Camoore som borde ha varit mål men avslutet räddades. Med nio minuter kvar att spela så fick Färgelanda en hörna och Abdalla Jama fick allt för enkelt nicka in bollen till 0-1. Några minuter senare kom även 0-2 genom Samuel Lund som också var resultatet i paus.

Vi låg för långt ifrån våra motståndare och fick inte igång något bra spel så det fanns mycket att förbättra till den andra halvleken. Vi gjorde två byten i paus för att fler skulle få spela och få till en förändring.

Vi började bättre i inledningen av andra och hade en del målchanser, Färgelanda var dock närmast med ett ribbskott. Efter 56 minuters spel skulle vi dribbla i försvaret och tappade enkelt bollen vilket gjorde att Samuel Lund kunde göra 0-3. Två minuter senare blev Ebrima Jobe fälld och Marcel Bruin satte säkert straffen i mål till 1-3. Ebrima Jobe hittade kort därefter fram till Musab Abdihakin Sahal som reducerade till 2-3 och vi var helt plötsligt med i matchen igen. Glädjen varade dock inte så länge då Färgelanda fyra minuter senare gjorde två snabba mål och ledde med 2-5. Med knappa kvarten kvar slog Marcel Bruin hörna där Liban Aweys Camoore klackade in bollen till 3-5. Detta lär vara snyggaste målet på Klockerudsvallen i år. Båda lagen hade sedan några målchanser men det dröjde till 88 minuten innan Saadaq Alas reducerade till 4-5. Det fanns här en liten förhoppning om att få till en kvittering men på avspark efter målet lobbade Färgelanda in 4-6. Samuel Lund stod för fem av Färgelandas mål och det avslutande kom i slutsekunderna vilket betydde att de vann med 4-7.

Vi gjorde en bra B-lagsmatch senast borta mot Fengersfors där vi skulle ha vunnit matchen men denna gången stod vi inte alls för en bra insats. Vi skapade en del lägen och kunde gjort något mer mål men i övrigt fanns väldigt mycket som kunde varit bättre. Vi släppte till många väldigt enkla mål och inställningen och jobbet i matchen var på många håll allt för dålig. Alla heder till de som försökte men vi måste både som lag och individuellt göra mycket bättre insatser om vi in kommande B-lagsmatcher skall få med oss poäng. Kul att se Ebrima Jobe tillbaka på planen efter två träningar senaste veckan. Hoppas han hänger i och tränar nu så kan han bli en tillgång för oss i höst när han fått upp lite flås.

Nästa B-lagsmatch är på söndag då vi åker till match borta mot Kroppefjälls IF B.