Rahimi, Ali: 1
Bruin , Marcel: 1
Ahmadi, Aliakbar: 1

Iidle Abiid, Abdirahman : 1

I söndags spelade B-laget seriepremiär borta mot Dals Långeds IK. Vi hade en bred trupp men ingen av våra målvakter var tillgängliga så Simon Kemppinen Juhl var vår målvakt för dagen. En spelade som dagen före hade spelat ordinarie ytterback i A-lagsmatchen.

Dals Långed började klart piggast och tog ledningen redan efter två minuters spel. Efter ett skott i stolpen kunde Albin Sundström sätta bollen i mål. Eter 10 minuters spel kom även 2-0 efter en hörna där Bassam Alawad kunde sätta bollen i mål. Vi kom dock tillbaka målmässigt i matchen och först var det Aliakbar Ahmadi som satte bollen i mål efter 18 minuters spel, Dalha Abdihakin Sahal assisterade. Fyra minuter senare kom kvitteringen till 2-2 via ett självmål. Minuten senare kunde dock Dals Långed ta ledningen igen genom Albin Sundström. Med lite mer än kvarten kvar att spela satte Fredrik Dahlin en frispar och Dals Långed ledde med 4-2. I slutet men halvleken hade vi några hyfsade målchanser från Aliakbar Ahmadi coh Marcel Bruin men inget av dem gav något mål.

Vi låg under i paus och saknade energi på många spelare. Vi försökte spela bollen men många gånger blev det för korta passningar som inte gav något utan vi fastnade på ett ställe. Långed hade ett bra lag och ledde matchen rättvist. Vi gjorde flera byten under första och även i paus så att många skulle få spela.

Dals Långed utökade tidigt sin ledning i den andra halvleken med 5-2 genom Bassam Alawad efter en musslyckad utspark från vår sida. Det var sedan en period med målchanser åt båda hållen men inget som resulterade i mål. För vår del hade Musab Abdihakin Sahal ett bra skottläge och Marcel Bruin ett friläge som deras målvakt kom ut och avstyrde på ett bra sätt. Med knappa 20 minuter kvar att spela kom första 6-2 och lite senare 7-2, båda målen gjordes av Fredrik Dahlin. Med sex minuter kvar att spela blev en av våra spelare fälld i friläge. Vi tilldelades straff och Dals Långed fick en spelare utvisad. Straffen sättes säkert i mål av vår för dagen bästa spelare Aliakbar Ahamdi och matchen slutade med förlust 7-3.

Vi saknade energi på många spelare idag vilket beror då att det är Ramadan för många av våra spelare och då är det svårt att prestera. Spelmässigt slog vi många korta passningar och istället för att slå lite längre bollar också. Vi gjorde ju många byten och det påverkade ju också kvaliten för oss. Aliakbar Ahmadi var vår bästa spelare och låg bakom alla våra mål. Marcel Bruin var också bra innan han drog baksida lår med tio minuter kvar att spela. Simon Kemppinen Juhl gjorde det bra i målet för att vara en utespelare men nästa B-lagsmatch hoppas jag vi kan ha en riktig målvakt längst bak för det blir skillnad så klart. Det är bara att ta nya tag till B-lagsmatchen mot Eds FF C-lag nästa vecka som troligtvis spelas som 9-manna.