Maloku, Berat: 4

Jansson, Johan: 3

Abdullahi, Abdiqani : 1

Haj Mohamed, Wesam: 1

I går spelade B-laget match hemma mot Ellenö IKs B-lag. De hade problem med att få ihop tillräckligt många spelare så det blev tyvärr återigen 9-manna spel. Båda lagen hade ett par bra lägen i inledningen av matchen där vår målchanser räddades och Ellenös gick utanför målramen. Det var mycket ytor och det fortsatte skapas målchanser för båda lagen. Vi hade dock fler av våra chanser på mål medans Ellenö hade många lägen som inte gick på mål. Efter 24 minuters spel så var vi när att ta ledningen i matchen då ett skott från Marcel Bruin räddades till hörna. Fem minuter senare kom ledningsmålet då Dalha Abdihakin Sahal men en fin pass hittade just Marcel Bruin som satte bollen i mål. När klockan stod på 33 minuter var vi nära att utöka ledningen. Marcel Bruin fick på ett skott som räddades och på returen så fick Abdihamid Abikar chansen men hans avslut styrdes till hörna. Här borde vi ha gjort mål med ledningsmålet kom istället sju minuter senare genom Johan Jansson. I slutminuterna hade Ellenö ett riktigt bra läge men avslutet gick över.

En ganska hyfsat insats från oss i den första halvleken där vi skapade tolv målchanser varav nio på mål. Ellenö hade också en del lägen men bara fyra av dem gick på mål så jag tycker vi ledde rättvist i paus. Vi hade gjort några byten under den första halvleken och även i paus gjorde vi ett byte.

Inledningen på den andra halvleken var chansfattig. Efter 67 minuters spel hade vi dock ett bra skottläge men avslutet från Johan Jansson gick utanför mål. Det var en situation i första där en Ellenö spelare blev fälld och ville ha straff men då friade domaren. I den 71 minuten valde han dock att blåsa och Stefan Örn kunde sätta dit 1-2. Vi blev väldigt trötta på slutet och tio minuter kvar att spela kunde Ellenö kvittera till 2-2 genom Daniel Andres Lopez Bugueno. På slutet hade lagen varsin målchans att avgöra en matchen slutade 2-2.

Vi hade den första halvleken men i andra var Ellenö bättre än oss och kom tillbaka målmässigt när vi tröttnade på slutet. Med lite bättre effektivitet i den första halvleken kunde vi ha avgjort matchen där men nu blev det bara en poäng för oss. Johan Jansson jobbade bra och Marcel Bruin kom till många lägen även om han bara gjorde ett mål. Spelmässigt tycker jag vi borde ha kunnat gjort det bättre men det är ett steg framåt från matchen mot Eds C-lag helt klart. Försvarsmässigt kom Ellenö till lite för många lägen och tränaren Berat Maloku som fick stå i mål i matchen fick jobba lite grann.

Nu har vi två träningar i veckan innan B-laget på söndag spelar match borta mot Fengersfors. De har anmält 9-manna men i helgen spelade de 11-manna så vi får hoppas det blir så även den här matchen för det är mycket bättre att spela med elva mot elva så fler får chansen att spela.