Röda

Match anteckningar

Startelvan mot engesfors IK

Avbytare: David Eriksson, Idress Otman, Zaharia Akrami, Adrian Elf

Vi hade idag för första gången på försäsongen bara fått återbud från två spelare som kunde ingått i truppen och kom därmed till spel med ett starkt lag. För första gången i år fick vi spela på naturgräs när Fengershofs B-plan var spelplatsen. Matchen startade med att Fengersfors tog ledningen efter bara två minuters spel då vi tappade en boll och de kunde kontra på oss. Planen var inte perfekt men helt okej att spela på. Vi skapade flera bra lägen i första men fick inte in bollen. Bland annat hade både Mamoon Othman och Johan Henriksson nästan öppet mål utan att få in bollen. Istället var det Fengersfors som ökade på till 2-0 efter 25 minuters spel. Vi försökte komma tillbaka men resultatet stod sig halvleken ut.

Vi spelade stundtals bra och skapade många målchanser men tyvärr vågade vi inte skjuta. Ser man till antalet målchanser så var resultatet 2-0 till Fengersfors inte rättvist men det gäller att utnyttja sina lägen och effektiviteten var klart bättre hos våra motståndare.

Vi gjorde fyra byten i paus då Marcel Brun, Adrian Elf, David Eriksson och Idress Otman kom in istället för Jimmy Carlson, Axel Lindström, Björn Gredander och Viktor Thelander. Redan efter 47 minuter kunde Mamoon Othman hitta Marcus Remneland som drog på ett skott som målvakten i Fengersfors inte lyckades hålla. Ett litet mål vi fick till skänks om man säger så. Vi fortsatte att skapa chanser och inbytte Zaharia Akrami kunde ta sig igenom fint efter 79 minuter. Han hittade Mamoon Otman som kvitterade till 2-2. Med nio minuter kvar att spela så satte Idress Otman 3-2 för oss. Hans första mål i vår tröja och 3-2 blev även slutresultatet. Vi tog över helt i andra och vann matchen rättvist.

Starkt av oss att vi lyckades vända till seger. Det studsade en del på planen men vi spelade ganska okej stundtals. Vi testade mångas olika spelare och flera spelade sig närmare en plats i startelvan. Seriepremiären är om två veckor och fick en del svar idag om hur premiärelvan kommer att se ut.Vi har dock en del att jobba på och skapar man som vi gjorde idag 13 målchanser måste fler än fem gå på mål. Nu närmast väntar en bra träningsvecka innan vi möter Töcksfors U-lag i en träningsmatch på söndag.