Match anteckningar

Vi hade hoppats få med Ebrima Jobe till söndagens träningsmatch på gräs borta mot Högsäters B-kag men han jobbade. Vi saknade också Björn Gredander, Axel Lindström och Hamed Moradi av de som brukar vara med.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan mot Högsäters B-lag

Det var en spårspelad plan vilket ställde till det för båda lagen men tycker vi ändå lyckades bemestra den ganska bra. Vi hade ett bra läge redan sex minuters spel som vara nära att resultera i mål men Johan Henrikssons avslut gick inte i mål. Minuter senare så fick Högsäter en hörna som vi inte lyckades rensa bort och de ick på ett avslut som gick via ett ben, stolpen och in i mål. Högsäter hade en del lägen i första men Morteza Rahimi i målet räddade bra. Johan Henriksson löpte förbi motspelarna på sin kant nästan varje gång men tyvärr var det inte alltid som han fick till så farliga målchanser eller bra inspel. Vi måste bli bättre på att hitta passning snett inåt bakåt när vi kommer förbi på kanten och när mot kortlinjen. Med åtta minuter kvar att spela så var Wesam Haj Mohamed när att sätta bollen i mål för oss. Två minuter senare så kunde Högsäter istället öka på till 2-0.

Båda lagen skapade en del i första och med lite mer skärpa kunde vi nog gjort nått mål. Dock måste vi bli bättre att få bort bollen vid fasta situationer.

Vi gjorden bättre andra halvlek och vi fortsatte skapa målchanser. Både Johan Hneriksson och Ahmed Alabbas bra hade de första tio minuterna. Vårt bästa läge fick dock Marcel Bruin när han efter 60 minuter var helt fri med Johnny Spångberg i Högsäters målet men han tog i för mycket och avslutet gick inte ens på mål. Vi fortsatte att spela bra och skapa lägen men bollen ville inte in. Matchen slutade därmed med en 2-0 förlust.

Vi höjer oss för varje match och den andra halvleken skall vi vara nöjda med. Vi behöver dock bli ännu bättre i passningspelet och sedan så måste vi utnyttja de målchanser vi får om vi skall vinna matcher framöver. Vill berömma Johan Henriksson och Zakaria Akrami extra men det synts på många spelare att de höjder sig för varje match. Närmast väntar bortamatch mot Tösse IF på annandagen och då hoppas vi att några av de som saknades kan medverka. Matchen kommer att spela på Lilla Bräcke i Ånimskog som erbjuder Dalslands största fotbollsplan med naturgräs.