Bruin , Marcel: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

I söndags spelade B-laget träningsmatch på Långevi konstgräsplan mot Kroppefjälls IF B-lag. Resultatet blev 2-2 i en match som vi borde ha vunnit.

Vi ställde upp laget enligt följande:

Startelvan i träningsmatchen för B-laget mot Kroppefjälls IF B-lag.

Bänken: Aliakbar Ahmadi, Said Ali Alawi, Abdiqani Abdullahi och Wesam Haj Mohammed.

Abdurahman Ali Mohammed kallad Maanka spelade 16 minuter i fredagens A-lagsmatch. I den här matchen skulle ha få mer speltid och var då med i startelvan. Efter fyra minuters spel knäppte det tyvärr till i knät i samband med en närkamp och han kunde inte fortsätta matchen. Aliakbar Ahmadi kom in istället.

Redan efter 13 minuters spel hade Marcel Bruin ett friläge där han borde försökt lobba över Kroppefjälls målvakt. Nu blev det ett skott istället som räddades till hörna. Kroppefjäll hade några farliga lägen och efter 29 minuters spel tog de ledningen efter mål av Taghi Mohammadi på frispark. Målet föregicks dock av tveksamheter där Kroppefjäll kunde fått frispark men istället fick spelaren fördel och möjligheten att avsluta. Avslutet räddades dock men ändå fick Kroppefjäll frispark trots fördel vilket kändes konstigt. Sedan när frisparken slogs var vi inte riktigt med och det får vi bli bättre på. Kort därefter hade Marcel Bruin en fin frispark in i straffområdet men ingen av våra spelare gick på bollen som då inte lyckades träffa mål. I sådana här lägen måste vi bli hetare och hade bara någon av våra spelaren bara varit på bollen så hade det nog blivit mål. Vårt kvitterings mål kom dock efter 34 minuters spel där Aliakbar Ahmadi satte bollen i mål. Med sju minuter kvar att spela av halvleken fick vi se ett snyggt mål där det var fint spel ändå från Saadaq Alas i mittförsvaret till målskytten Johan Jansson. Aliakbar Ahmadi assisterade med en fint inspel. Vi hade ett par bra riktigt fina avslut till men vi var bara i ledningen med 2-1 i paus.

Speldjupet funkade ganska bra i första flera gånger men vi behöver förbättra kvaliten på passningarna och att slå dem vid rätt tillfälle.Vi skapade en del men var inte tillräkligt heta i avslutningslägena annars var det en ganska stabil insats från vår sida. Vi gjorde tre byten i paus där Wesam Haj Mohammad, Abdiqani Abdullahi och Said Ali Alawi kom in i spel.

Båda lagen två bra lägen inledningsvis i den andra halvleken. Dalha Abdikakin Sahal hade ett skott i ribban medans Kroppefjälls avslut räddades på ett bra sätt av Morteza Rahimi. Med 30 minuter kvar att spela så kvitterade Kroppefjäll till 2-2 genom Mohamed Rezai. Vi satsade på att få till ett segermål men inget av målchanserna resulterade. Vi gjorde faktiskt ett mål med två minuter kvar att spela då Abdiqani Abdullahi satte en skottretur i mål men tyvärr var han offside och matchen slutade 2-2.

Positivt var att vi många gånger försökte hitta med passningar till fri egen spelare även om det var en del av dessa som inte hittade rätt adress. Med rätt kvalite i passningarna hade vi kunnat avgjort matchen redan i den första halvleken. Vi drog dock på oss lite för mycket frisparkar när vi var lite för heta in i duellerna. Det var dock kul att så många fick chansen och med vad jag såg i den här matchen tror jag det kan bli ett kul år för B-laget i division 7. Saadaq Alas testades som mittback och han skötte sig riktigt bra. Låg ofta rätt och spelade sig ur många positioner på ett bra sätt. Övriga spelare skall också ha beröm för en bra insats även om alla inte riktigt orkade hela vägen.

Serien för B-laget börjar inte föränn den 21 maj så vi försöker få till någon mer träningsmatch för dem innan serien startar.