Kurdi, Nour: 2
Maloku, Benjamin: 1

Karlsson, Henrik: 2
Alas, Saadaq: 1

På lördagen spelade vi träningsmatch hemma på Långevi konstgräsplan mot Dals Långeds IK och vann med 4-1. Vi pratade inför matchen att försöka hålla bollen på backen då vi visste att de var bra i huvudspelet men när matchen kom igång valde vi ändå att slå bollar i luften. Inledningsvis var det inget bra spel från något av lagen och Dals Långed hade ett bra läge men skottet gick över. Efter 22 minuters spel så kom ett skott från Benjamin Maloku som det blev retur på och då kunde Mohammad Karimi slå in bollen till 1-0. Fem minuter senare fick Dals Långed en hörna som Bekir Maloku tog och snabbt får han ingång spelet som hittar till Benjamin Maloku som hittar vidare till brorsan Burim som satte bollen i mål. Dals Långed hade sedan ett bra avslut men Bekir Maloku räddade bra till hörna. Med mindre än kvarten kvar att spela så fick Dals Långed en frispark som Mattias Bryntesson satte i mål.Vi hade några chanser till innan halvleken är slut, bland annat ett inlägg som gick i ribban men 2-1 var ställningen i paus.

Vi skapade några målchanser men spelmässigt tycker jag inte alls att det var så bra som vi kan. Mycket slarviga passningar från vår sida tyvärr.

Under de första tio minuterarna av den andra halvleken har Dals Långed några avslut men inget som Bekir Maloku behöver rädda då de gick utanför. Efter 57 minuters spel blev en av våra spelare fällda och vi fick en straff som Elis Lindström satte säkert i mål till 3-1. Vår spelare blev helt klart fälld men tycker han fick bollen en bit ifrån sig och frågan är om han hade hunnit upp bollen ifall han inte blivit fälld och i så fall skall det verkligen vara straff. Två minuter senare blev Benjamin Maloku frispelad av Mohammad Karimi. Benjamin rundande målvakte och fick öppet mål men denna gång missade han att sätta bollen i mål. Vi gjorde en del byten i andra och med mindre än kvarten kavr hittade Marcel Bruin till Mohammad Karimi som lobbade målvakten till 4-1. Båda lagen har några avslut till men ingen som resulterar i något mål och vi vinner matchen med 4-1.

Inte vår bästa träningsmatch men starkt att vi ändå vinner med 4-1. Defensivt tycket jag vi gör mycket rätt där vi även hittar ganska rätt i presspelet. Vad gäller det ofensiva pratade vi om att ha få touch och bollen efter backen något vi måste bli klart bättre på då vi nslog bort för många bollar. Vi hade även flera gånger möjligheten att slå i bollen i starffområdet men väntade för länge vilket gjorde att vi blev av med bollen eller slog den rakt på en motståndare. Aldrig dåligt att vinna med 4-1 men det finns ändå flera detaljer att jobba på för oss tills serien börjar om knappa tre veckor. Nästa träningsmatch är mot Bäckefors på annandag påsk och även den är på Långevi konstgräsplan.