Gula

Röda

Match anteckningar

Igår spelade B-laget den sista planerade träningsmatchen innan seriestarten och för moståndet stod Bengtsfors IF B-lag. När vi såg deras laguppställning visste vi att det skulle bli en mycket tuff match då de ställde upp med de spelare som vi kommer möta med A-laget i seriespelet när vi möter deras B-lag plus någon A-lagspelare. För egen del hade vi några få spelare som kommer spela i A-laget i år medans resten var spelare som mestadels kommer spela i B-laget så på många positioner var de bättre än oss.

Vi fick dock en väldigt bra start på matchen och tog ledningen redan efter fem minuter spel. Vi fick en frispark och Marcel Bruin slog bollen i mål vid den högra stolpen bakom en överraskad Bengtsfors målvakt som stod vid andra stolpen för att ställa upp en mur trots att vi inte hade begärd avstånd. Vi hade svårt att få till långa anfall och det var Bengtsfors som stod för de flesta målchanserna men de hade lika många avslut på som utanför mål. kvitteringen kom efter 19 minuters spel genom Felix Eriksson.

I andra hade vi tidigt ett stenhård skott av Marcel Bruin som gick i utsidan av stolpen. Bengtsfors hade fått in Almir Aldzic i andra som de kunde spela upp på och som höll i bollen på ett bra sätt. Vi fick också tre spelare som tvingades byta i andra på grund av kramp och skadekänningar. Detta och att vi började trötta en del efter att vi fått löpa mycket gjorde att Bengtsfors fick bra tryck på oss. Vi försvarade oss dock bra och de hade fortsatt lika många avslut på som utanför mål även i den andra halvleken. Vi höll ända till den 80 minuten då vi tappade en enkel boll och Almir Aldzic kunde sätta dit 2-1. Vi lyckades inte komma tillbaka och förlorade matchen.

En tuff match men en riktigt bra genomkörare för oss att få. Tycker vi genomförde en bra match med tanke på det tuffa motståndet även om vi inte hade så långa anfall eller skapade så mycket. Bengtsfors kunde dock ha gjort klart fler mål på oss men deras avslut var inte alltid så bra och Morteza Rahimi i målet var också bra för oss. Alla spelare jobbade riktigt bra men tycker vi hittade ett riktigt bra mittbackspar i Ali Rahimi och Price Chigoziri Onyeaghala då de gjorde det riktigt bra. Även Abdiqani Abdullahi tycker jag gjorde en bra insats på mittfältet. Kan bli en riktigt kul säsong för B-laget känns det som. Det dröjer dock lite mer än tre veckor innan B-lagets serie startar.